NEWS

Pula, Rovinj, Poreč: Zaredale krađe, ali i uhićenja

17.12.2010. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Pula, Rovinj, Poreč: Zaredale krađe, ali i uhićenja
929229113.jpg

U sedam krađa koje su se dogodile od 30. studenog do 15. prosinca u selu Bratulići, u općini Marčana, lopovi su doslovce počistili kuće i podrume odnijevši sa sobom ukradenih stvari, uglavnom motornih pila i pršuta, ukupne vrijednosti 26.000 kuna.

Prema policijskoj evidenciji, jedno je kazneno djelo riješeno i počinitelj priveden, dok u ostalim slučajevima policija još traga za lopovima. Policija je riješila slučaj krađe od 30. studenog, kada je lopov ukrao torbu s novčanikom, novcem i dokumentima te mobitelom ukupne vrijednosti oko 2.000 kuna. Prvog dana prosinca nepoznati je lopov iz jednog podruma u Bratulićima odnio smrznute lignje, voćne sokove, motornu pilu, cirkular i bušilicu ukupne vrijednosti 3.300 kuna. Trećeg dana prosinca lopovi su operušili čak dva podruma iz kojih su odnijeli uglavnom motorne pile. Četiri dana kasnije u Bratulićima su ukradeni pršuti vrijedni 5.000 kuna, a 10. i 14. prosinca ukradeno je više motornih pila i kanti s gorivom.

Nepoznati počinitelj je u četvrtak provalio u obiteljsku kuću u Novigradu odakle je ukrao zlatni i srebrni nakit. Provalnik je uporabom podesnog alata provalio u kuću a vlasnik kuće 49-godišnjak oštećen je za više tisuća kuna. Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Kriminalističkim istraživanjem nad 24-godišnjakom i 21-godišnjakom iz Rovinja rovinjska policija je utvrdila sumnju da su počinili 24 kaznena djela krađe i teške krađe provaljivanjem na području Rovinja od lipnja do prosinca ove godine. Utvrđeno je da su provaljivali u ugostiteljske objekte i kioske odakle su krali raznu tehničku robu, slike, cigarete, alkoholna i bezalkoholna pića i novac. Dvojac je u četvrtak priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

Porečka policija je kriminalističkim istraživanjem nad 33-godišnjim N. M. iz Funtane utvrdila sumnju da je na području porečke Gradske tržnice počinio 15 kaznenih djela teške krađe provaljivanjem. Utvrđeno je da je od prosinca prošle godine do sada provalio u više navrata u poslovne objekte te kioske na Gradskoj tržnici. Također je provaljivao u ugostiteljske objekte u blizini tržnice. Priveden je u istražni centar Županijskog suda u Puli u srijedu. (M. S., S. P., Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email