NEWS

Pučkom otvorenom učilištu Poreč 25 tisuća kuna za projekt za djecu „Kako slijepi čitaju“

Radetic i Moze2
27.07.2022. 21:18; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Pučkom otvorenom učilištu Poreč 25 tisuća kuna za projekt za djecu „Kako slijepi čitaju“

Nakon objave rezultata natječaja za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ kojom je za organizacije civilnog društva s područja gradova i općina članova Fonda gradova i općina odobreno ukupno 236.336,24 kuna, danas je u Poreču održano potpisivanje Ugovora s organizacijama između Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva i dobitnika potpore Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Kako je napomenula ravnateljica Zaklade, Helga Možé, ideja ovog natječaja je poticanje malih aktivnosti u lokalnim zajednicama koje okupljaju ljude i čine dobro za svoju zajednicu.

-Inače, Poreč je grad s 206 udruga, od kojih čak 78 u sportu, a što se tiče samog natječaja, Poreč je od početka ovog natječaja povukao gotovo dvostruko više sredstava nego li ih je uplatio u zajednički fond. To govori kako su organizacije spremne za natječaje te imaju potrebnu podršku, te da se na tome radi.

Projekt POUP-a nosi naziv glasOmVITA, za koji je odobren iznos od 24.483 kuna, a kroz njega će se putem senzibilizacijske radionice djeca upoznati sa suvremenom tehnologijom koja slabovidnim ili slijepim korisnicima omogućava korištenje interneta i čitanje.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poreč Snježana Radetić rekla je kako je posao njihove ustanove da istražuju što je zajednici potrebno, te da u okviru svojih mogućnosti to i omoguće.

– U suradnji s Marinom Radošić, ovogodišnjom dobitnicom gradske nagrade „Povelja 30. april“, dodatno ćemo – kroz iskustvo osobe koja najbolje zna potrebe slijepih i slabovidnih osoba – pokušati shvatiti kakav je osjećaj živjeti u mraku., rekla je Radetić, napomenuvši da će se radionice raditi u suradnji s DND-om i školama, te će se snimiti i dvije zvučne knjige kao uvertira u daljnje razvijanje aktivnosti snimanja knjiga za one koji nisu u stanju čitati sami.

Inače, ovo je drugi projekt Pučkog otvorenog učilišta Poreč usmjeren na poboljšanje kvalitete života ranjivih skupina, nakon što su na proljeće ove godine dobili bespovratna sredstava Europske unije u svrhu provedbe projekta pod nazivom: EDUKOSI.TURIZAM- edukacija osoba s invaliditetom za poslove u turizmu. Cilj ovog projekta je odgovoriti na društvene potrebe isključivo osoba s invaliditetom kroz provedbu ponajprije praktičnog osposobljavanja kod poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu, a u suradnji s ustanovama za obrazovanje odraslih te strukovnim i ostalim udrugama i ustanovama koje se bave osobama s invaliditetom.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email