NEWS
Ljeto u Funtani

Psihologinja Zdravog grada Poreč sudjelovala na Danima Leona Lojka 2018.

20181027_133628-1
31.10.2018. 08:37; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Psihologinja Zdravog grada Poreč sudjelovala na Danima Leona Lojka 2018.

Stručni susret Dani Leona Lojka po treći put se organizira u suradnji sa Društvom za realitetnu terapiju Slovenije, a s ciljem omogućavanja stalnog stručnog razvoja svima koji teoriju izbora koriste u svojoj profesionalnoj praksi, kao i onima koji žele upoznati teoriju i primjenu teorije izbora u poučavanju, vođenju, savjetovanju i psihoterapiji.Susret je dobio ime po Leonu Lojku, slovenskom psihologu i psihoterapeutu, čovjeku koji je zaslužan da je realitetna terapija u Europi priznata kao ravnopravan psihoterapijski pristup, prvom predsjedniku Europske udruge za realitetnu terapiju i osnivača Europskog instituta za realitetnu terapiju, jednom od suosnivača Saveza psihoterapijskih udruga Slovenije, našem učitelju i prijatelju.

Ove godine su ugostili trojicu stručnjaka koji su održali plenarna predavanja, jedan stručnjak djeluje na području primjene teorije izbora u školi, a druga dvojica djeluju na području savjetovanja i psihoterapije.

Nakon petka koji je bio u znaku plenarnih predavanja, subota je cijeli dan bila posvećena radionicama o primjeni realitetne terapije u praksi na hrvatskom, slovenskom i engleskom jeziku koje su vodili brojni praktičari.

Više od 240 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kosova, Malte, pa čak i Sjedinjenih američkih država moglo je birati između 35 radionica, koje su pružale uvid u mogućnosti primjene Teorije izbora u vođenju, poučavanju i savjetovanju. 

Psihologinja Marijana Rajčević Kazalac je aktivno sudjelovala u subotu na prezentaciji psihoterapijskog rada s pojedincem zajedno s psihologinjom i učiteljicom realitetne terapije Irenom Krajcar Kokalj te na radionicama o traumi, o utjecaju duhovnosti na spremnost suočavanja sa životnim teškoćama, na radionici o kognitivnoj neuroznanosti i na radionici grupne realitetne terapije.

 

Zdravi grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email