NEWS

Prvi porečki triatlon ? Malo sutra prvi, a porečki…

20.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Prvi porečki triatlon ? Malo sutra prvi, a porečki…
773IMG_1013.jpg

Jer….

OK, idemo redom. Prvi Porečki triatlon održan je 1998. godine u organizaciji Plivačkog kluba Poreč i s pokroviteljstvom Grada Poreča i Sporstke zajednice Poreča. Tada je na triatlonu sudjelovalo 47 takmičara, a odmah je bio i u kalendaru Hrvatskog triatlon saveza, kao i u članstvu istog tog saveza.

Triatlon je svake godine rastao tako da bi u svojem 5. (petom) izdanju 2002. godine ugostio 117 takmičara ali i Europski juniorski kup, te postao članom Europske Triatlon Asocijacije. Za taj zadnji triatlon Grad je žboršao 30.000 kn, a Sportska zajednica 10.000 kn.

OK, triatlon nije bio u olimpijskoj kategoriji, ali je od strane HTS-a proglašen kao najperspektivniji triatlon u Hrvatskoj !

Nakon toga organizatori podnose zahtjev za Porečki triatlon 2003. i predlažu 100.000 kn troška, ali s obavezom vraćanja novca kroz kotizaciju takmičara, dakle dio uloženih sredstava vratio bi se. Ali je taj sportski događaj definitvno bio Porečki, jer ga je financirao Grad, organizirao POREČKI plivački klub i događao se je na terenu oko Poreča.

Nakon izbora 2002. mijenja se vlast u Poreču, pa tako i proračun grada i u tihoj tišini nestaje Porečki triatlon.

Ove godine se triatlon reinkarnira, ali u organizaciji talijanske turističke agencije Nobiltour u suradnji sa Plavom lagunom. Grad Poreč i Sportska zajednica Poreča niti taj triatlon direktno sufinanciraju niti ga organiziraju, pa je stvarno pitanje zašto ga zovu "porečki", osim što se događa, valjda, u okolini Poreča.

Posjetili smo i Internet stranice www.nobiltour.com gdje je u blago diletantskom obliku postavljena i prijavnica za Triatlon, koju morate doslovce izrudariti sa njihovih web-stranica, a nakon što smo bacili oko na stranice tvrtke koja je zadužena za mjerenje vremena, Winning time, vidjeli smo da po njima Poreč spada u Italiju ! Možete sami provjeriti na stranicama http://www.winningtime.com/calendario.asp, ukoliko organizator ne bude u međuvremenu promijenio podatak.

Bilo bi zanimljivo doznati koliko je Nobiltour platio Gradu Poreču za promociju u sklopu letka Porečkog delfina :):)

P.S. i zaboravili smo reći da je Nobiltour agencija dio firme Black line, koja ima otvorenu poslovnicu u hotelu Parentium u Zelenoj laguni kao International travel d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email