Prve u Europi: Destinacije ISTRA, ZAGREB I DUBROVNIK postale VIRTUOSO DIGITAL DESTINATION

26.06.2024. 23:11; ; Početna / Gospodarstvo / Prve u Europi: Destinacije ISTRA, ZAGREB I DUBROVNIK postale VIRTUOSO DIGITAL DESTINATION
Virtuoso com_Istria_2024

Istra, Zagreb i Dubrovnik još su jednom predstavljeni kao vrlo atraktivne i tražene destinacije među američkim turistima više platežne moći, zahvaljujući suradnji konzorcija Virtuoso i triju turističkih zajednica koje dugi niz godina ulažu u promociju na sjevernoameričkom tržištu.

Virtuoso Digital Destination (VDD) je najnoviji zajednički projekt Turističke zajednice Istarske županije, Turističke zajednice Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Dubrovnika koji je osigurao veći prostor i platformu za opsežniju prezentaciju ponuda ovih destinacija, edukaciju te interakciju s Virtuosovom mrežom agencija i turističkih savjetnika.

Zahvaljujući svojim turističkim zajednicama, Istra, Zagreb i Dubrovnik su prve europske destinacije koje sudjeluju u projektu Digital Destination, i to odmah nakon Australije, Kanade i Los Cabosa. Projekt virtualnih destinacija osmišljen je s ciljem poboljšanja iskustva korištenja platforme Virtuoso.com, vodeće globalne mreže specijalizirane za iskustvena i luksuzna putovanja, nudeći sveobuhvatnu platformu posvećenu atraktivnim odredištima.

Kombinacijom vizualno privlačnog dizajna, iskustveno pisanog i atraktivnog video sadržaja te ciljanih marketinških kampanja, VDD nadilazi tradicionalne metode vidljivosti i promocije destinacije te učinkovito pridonosi rastu interesa potencijalnih posjetitelja.

Povodom predstavljanja projekta Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije istaknuo je sljedeće: „Iako američko tržište u ukupnom udjelu na području Istre ne ulazi u top 10 najznačajnijih tržišta, ono je za Istru itekako važan segment. Ta činjenica posebno vrijedi za period u zimskim mjesecima, pred i posezoni, kao i u cjenovno višem razredu kvalitetnijeg smještaja, kada ne samo Amerikanci, već i gosti s drugih dalekih tržišta pod okriljem Virtuosa u većem broju posjećuju Istru. Taj trend je značajno veći i uočljiviji od kada je Istra postala Virtuoso preferred partner. Biti dio ove velike obitelji za Istru je posebno važno jer veliku pažnju posvećujemo održivom i odgovornom razvoju s jedne strane, dok su s druge strane inovativni razvojni projekti, povezani s wellbeingom, zdravljem, pomlađivanjem i dugovječnošću, nešto što Virtuosovi gosti itekako cijene, prepoznaju i kupuju. Na razini Istre godišnje se investira oko 300 milijuna eura u novi razvoj, podizanje razine kvalitete smještaja i usluge, u podizanje konkurentnosti svih destinacija u Istri, pa je zajedničko partnerstvo s Virtuosom od neprocjenjive važnosti.“

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba je izjavila: „Tržište SAD-a predstavlja ključno daleko tržište na kojem kontinuirano provodimo promociju Zagreba u proteklih nekoliko godina. Izuzetan interes za Zagreb potvrđen je rezultatima prvog dijela ove godine, koji ukazuju da su gosti iz SAD-a vodeći po broju ostvarenih dolazaka i noćenja među stranim posjetiteljima. Konkretno, s više od 30.000 dolazaka i 67.000 noćenja, Amerikanci bilježe porast od 11 posto u odnosu na prethodnu godinu. Fokus Virtuosa na luksuz i prilagođena iskustva putovanja izdvaja ga kao vrhunski resurs za one koji traže jedinstvene i visokokvalitetne turističke doživljaje pa je sudjelovanje u ovom projektu prirodan slijed naših promotivnih aktivnosti na američkom tržištu, posebno zato jer su slične ciljane marketinške kampanje uspješno potaknule rast aktivnosti i angažmana agencija/savjetnika za putovanja i njihovih klijenata. Naime, prema dostupnim podacima, ovaj projekt je do sada rezultirao nekoliko puta većim porastom interesa za promovirana odredišta, što ukazuje na učinkovitost kampanje u privlačenju i zadržavanju pažnje putnika za iskustvena putovanja.“

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miroslav Drašković poručio je: „S obzirom na dosadašnje uspjehe u privlačenju američkih turista, vjerujemo da će sudjelovanje u projektu Virtuoso Digital Destination dodatno unaprijediti našu turističku ponudu i učvrstiti poziciju Dubrovnika kao prestižne destinacije na globalnoj razini. Ova suradnja omogućit će nam da se detaljnije predstavimo i pokažemo sve čari Dubrovnika kroz prilagođene marketinške kampanje i sadržaje visoke kvalitete, naglašavajući autentičnost i jedinstvenost našeg grada. Možemo se pohvaliti nizom ponuda za luksuzne putnike, uključujući posjete povijesnim znamenitostima, vrhunske gastronomske doživljaje i luksuzan smještaj. Izravni letovi između Dubrovnika i Sjedinjenih Američkih Država ne samo da olakšavaju putovanje, već i omogućuju većem broju turista da dožive sve što naš grad nudi, od predivnih plaža i otoka do kulturnih događanja svjetske klase. Američko tržište je u porastu svake godine, a u odnosu na rekordnu 2019. godinu, u 2024. bilježimo rast od 13 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima. Ova impresivna statistika potvrđuje rastući interes američkih turista za Dubrovnik, čineći naš grad nezaobilaznom destinacijom za luksuzna putovanja.”

Javier Guillermo, direktor Virtuosovih strateških partnerstava dodao je: „Virtuoso Digital Destination ostvario je uspjeh i pokazao se vrlo učinkovitim među putnicima visoke platežne moći. Naime, VDD i popratne digitalne kampanje za Kanadu, Australiju i Los Cabos potakle su značajan rast interesa i angažmana ciljanih korisnika, nadmašujući rezultate drugih destinacijskih stranica. Uspjeh projekta mjeri se u rastu rezervacija za putovanje u spomenute destinacije.”

Za kreiranje sadržaja za hrvatske destinacije Istru, Zagreb i Dubrovnik zaslužni su djelatnici turističkih zajednica, Virtuosov tim te nekoliko eminentnih novinara, dobrih poznavatelja ljepota Hrvatske – Kristin Vuković, David Farley i Alex Crevar.

Sadržaj je dostupan na poveznici: https://www.virtuoso.com/travel/destinations/europe/croatia

Podsjetimo, Virtuoso je vodeća globalna mreža za luksuzna putovanja koja okuplja agencije s više od 20 tisuća savjetnika za putovanja i 2.200 partnera (hotele, vile, turoperatore, DMC-e, kompanije za krstarenja, turističke zajednice itd.). U industriji putovanja Virtuoso je sinonim za stručnost, sigurnost, povjerenje i visokokvalitetnu uslugu.

 

TZI

 

 

Print Friendly, PDF & Email