NEWS

PROVEDITE VIKEND U PRIRODI NA WEEKEND BIKE & GOURMET TOURU

Weekend Bike _ Gourmet Tour_4
17.05.2023. 22:21; ; Početna / Lifestyle / Zabava / PROVEDITE VIKEND U PRIRODI NA WEEKEND BIKE & GOURMET TOURU

Weekend Bike & Gourmet Tour spoj je avanture i hedonizma, rekreativni doživljaj koji u 115 kilometara dugim stazama po najljepšim mjestima u Istri donosi i uživanje u tradicionalnim jelima ovdašnje kuhinje.

Weekend Bike & Gourmet Tour ovog će se proljeća održati 20. i 21. svibnja, a uz atraktivne biciklističke staze, sudionicima će omogućiti uvid u skrivene dragulje istarskog krajolika, kao i uživanje u istarskim delicijama, vinu, maslinovom ulju i mirisima aromatičnih bilja. Događanje koje spaja ljubav prema hrani, ali i rekreaciji, jedno je od najzanimljivijih u ponudi Turističkih zajednica grada Rovinja te općina Bale, Kanfanar i Svetvinčenat koje ljubitelji kvalitetne hrane i boravka u prirodi nikako ne bi trebali propustiti.

U subotu će se voziti staza „Mare“, duga 62,6 kilometara, koja je posebna zbog „postaja“ na kojima će se kušati morske delicije. Osim hrane, prvog dana, sudionici će uživati u prirodnim ljepotama Limskog kanala s vidikovca, ostacima fortifikacijske utvrde iz austrougarskog doba Fort Forno, kao i park šumi Zlatni rt. U nedjelju će se pak voziti staza “Monti” i taj dan je rezerviran autentična istarska jela karakteristična za unutrašnjost Istre. Uz stazu dugu 53 kilometra sudionike očekuje prava pustolovina prepuna raznih iznenađenja jer će putem vidjeti ostatke srednjovjekovnog grada i utvrde Dvigrad, uživati u pejzažima Štrika Ferate, nekadašnjeg željezničkog odvojka koji je spajao Rovinj i Kanfanar, kamenoloma i još mnogo toga. 

U proljetnom Weekend Bike & Gourmet Touru sudionike će ugostiti konoba Kod Kancelira (Bale), imanje obitelji Marić (Kanfanar), Grimani dvorac (Svetvinčenat), restoran Lovor (Rovinj) i restoran Mirko & Anna (Limski kanal). 

Organizatori, Turistička zajednica grada Rovinja te općina Bale, Kanfanar i Svetvinčenat, Udruženje obrtnika grada Rovinja i hotelijersko turistička kompanija Maistra, pobrinuli su se da svi sudionici dožive najbolje od Istre te kušaju jedinstvene delicije ovoga kraja dobro poznate diljem svijeta. Dnevna startnina iznosi 40 eura, dok je cijena dvodnevnog paketa 75 eura i uključuje osigurane obroke i pića na gourmet odmorištima predviđenim programom (Istrian Brunch i Istrian Picnic), profesionalnog vodiča i pratitelja tijekom cijelog trajanja događaja te prigodni poklon nakon završetka.

Start rekreativnog doživljaja je u subotu u 10 sati s parkirališta Sportskog centra hotela Eden u Rovinju dok se u nedjelju u isto vrijeme kreće iz centra Kanfanara. Prijaviti se možete na dan biciklijade na startnim lokacijama od 8 do 9.30 sati. Napominjemo kako na Weekend Bike & Gourmet Touru mogu sudjelovati svi stariji od 14 godina, a osim brdskih bicikala, za staze ukupne dužine 115 kilometara pogodni su i električni ili trekking bicikli.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email