NEWS
HALF MARATON S

Provaljeno u dva vozila- upozorenje!

02.07.2015. 12:02; ; Početna / Crna kronika / Provaljeno u dva vozila- upozorenje!

U razdoblju od 28. do 30. lipnja, u Ulici Karla Huguesa u Poreču, nepoznati je počinitelj provalio u dva automobila i to u automobil, VW Tiguan, vlasništvo 30-godišnje švicarske državljanke i automobil VW Passat, vlasništvo 47-godišnjeg austrijskog državljanina. Iz oba automobila otuđeni su navigacijski uređaji. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska skreće pozornost građanima na modalitete krađa i provala u vozila te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da postanete žrtvom kaznenog djela.
Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to u poslijepodnevnim i u večernjim satima. Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu se predmeti koje lopov prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo novčano ulaganje, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno.
Kako bi se zaštitili od provala i krađa iz vozila savjetujemo:

  • parkirajte na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu,
  • ne ostavljajte vrijedne stvari kao što su torbe, novčanici, mobiteli i drugo na vidljivim mjestima unutar vozila,
  • kada napuštate vozilo i nakratko, ugasite motor, izvucite ključ iz kontakt brave i zaključajte vozilo,
  • sva vrata vozila i poklopac prtljažnika uvijek zaključavajte, zatvarajte pomični krov i prozore,
  • ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vašeg vozila,
  • kada bacite pogled na vaš parkirani automobil,bacite pogled i na susjedov jer nema boljeg načina samozaštite od dobrosusjedskog nadzora.
 Radio Centar
Print Friendly, PDF & Email