NEWS
valfresco

Prosvjedi ribara u Puli, Poreču i Umagu?

30.05.2008. 00:00; Učitavanja: 63; Početna / Gospodarstvo / Prosvjedi ribara u Puli, Poreču i Umagu?
604DSC08559.jpg

Ceh za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Obrtničke komore Istarske županije raspravljao je danas o "neizdrživoj situaciji povezanoj s rastom cijene goriva", te je donio odluku kojom se od ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Božidara Pankretića zahtijeva da najkasnije do srijede, 4. lipnja, primi izaslanstvo Ceha ribara kako bi se pronašao način rješavanja tog problema.

Ako u navedenom roku ministar ne primi izaslanstvo Ceha, u subotu, 7. lipnja, organizirat će se prosvjedi u pulskoj, porečkoj i umaškoj luci, u koordinaciji s cehovima ribara ostalih hrvatskih županija.

Ujedno, Ceh za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Obrtničke komore Istarske županije zahtijeva žurno imenovanje pomoćnika ministra za ribarstvo u resornom ministarstvu te imenovanje predsjednika Ceha za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Hrvatske obrtničke komore, kako bi Ceh mogao normalno funkcionirati.

"Cilj nam je da se problemi bitni za egzistenciju hrvatskog ribarstva počnu konačno rješavati", poručio je predsjednik županijskog Ceha za ribarstvo Tonči Trevižan. (Hina)

Print Friendly, PDF & Email