NEWS

PROSVJED U POREČU- Nećemo više čekati, obrazovna reforma odmah!

20170601_181052
02.06.2017. 00:25; ; Početna / Politika / PROSVJED U POREČU- Nećemo više čekati, obrazovna reforma odmah!

Moramo se izboriti za kvalitetno obrazovanje naše djece, oslobođeno politike i ideologije, te temeljeno na stručnosti. Poruka je to koja je odaslana jučer s porečke rive gdje je održan prosvjed Centra za građanske inicijative Poreč.

Okupili su se brojni građani pred kojima je Nataša Vajagić, programska koordinatorica za ženska i LGBT ljudska prava u CGI-ju, kazala da se u Hrvatskoj ne igraju s djecom, već se djecom poigravaju.

– Obrazovanje ne smije biti politička igra niti mjesto ideoloških nasrtaja. Naša djeca trebaju i zaslužuju šansu, a ona počinje kvalitetnim, suvremenim i jednostavno boljim obrazovanjem! Mi u Poreču nećemo čekati tramvaje, ne bismo se usrećili ni kad bi čekali bilo kakav javni prijevoz u gradu, no možemo izaći na ulice i pokazati ovoj Vladi da ne može raditi klijentelistički i protiv volje naroda, a kamoli protiv djece, poručila je Vajagić.

Vlada je neispunjavanjem zahtjeva za stručnom kurikularnom reformom jasno pokazala da su privatni interesi iznad interesa društva. “Pokazali smo jednom, pokazat ćemo opet – ne može”, istaknuto je na prosvjedu.

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email