NEWS

Prošle godine na području Grada Poreča rođeno 14 beba više nego u 2020.

vrtici Porec ilustracija
21.02.2022. 18:53; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Prošle godine na području Grada Poreča rođeno 14 beba više nego u 2020.

Državni zavod za statistiku objavit će službene podatke o broju rođenih beba u prošloj godini tek sredinom godine, no prema evidenciji naknada koje Grad Poreč-Parenzo isplaćuje za novorođenčad u godini iza nas, u 2021. godini rođeno je 169 beba, što je  gotovo 10% više od 155 naknada koje su dodijeljene za godinu ranije. Svakako treba uzeti u obzir da su brojke često i veće, jer se dio roditelja ne prijavljuje za naknadu za novorođenče.

Osiguravanje dovoljno mjesta u vrtićima i školama bio je jedan o prioriteta porečke gradske uprave u proteklom mandatnom razdoblju, tijekom kojeg su izgrađene i otvorene dvije nove osnovne škole za više od 700 učenika čime je osigurana jednosmjenska nastava za sve. Dodatno, uređena su ili izgrađena čak tri nova vrtića i jaslica, čime su u svibnju 2021. godine sva djeca bila upisana u vrtiće i jaslice. Već danas imamo nove zahtjeve i potrebu za izgradnjom još jednog vrtića, te aktivno radimo na tom projektu u Varvarima ili Novoj Vasi, a paralelno idemo u obnovu zgrade vrtića Radost II, poznatijeg kao Gornji vrtić. Želja je i zgradu škole u Novoj Vasi urediti, te izgraditi školu s osam razreda u istom naselju.

 

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email