Proslava 1. maja u Vižinadi ove godine od četvrtka do nedjelje :)

279473060_5101217953290656_2460269911060968367_n
02.05.2022. 18:03; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Proslava 1. maja u Vižinadi ove godine od četvrtka do nedjelje :)
Ove godine proslava Međunarodnog praznika rada bila je posebno bogata programom i aktivnostima, prvomajski praznik obilježen od četvrtka do nedjelje.
 
Sve je krenulo misom održanom u četvrtak 28. travnja u cvrkvi Svetog Vitala na Ritošinom brigu, a nastavilo se u petak obilježavanjem Dana oslobođenja kada je položeno cvijeće ne spomenik palim borcima u Vižinadi.
 
Subota je bila u znaku još jedne uspješne eko akcije čišćenja otpada u kojoj su mještani Briga udruženim snagama očistili ceste, puteve i staze na području naselja Brig, Velići, Jadruhi i Krušari te sakupili čak tri kontejnera smeća. Istog dana skupina lovaca, članova LU Fazan, očistila je otpad uz cestu od Vižinade do Ponte-portona, uključujući i lokaciju “Veli volt” ispod Žudetića. Tako su se na kraju sakupila četiri kontejnera smeća što znači da su svi u eko akciji dali svoj maksimalni trud za ljepši okoliš, ali i ukazuje na zabrinjavajuću činjenicu da tako velika količina otpada završava u našoj lijepoj prirodi, što se nikako ne bi smjelo dešavati. Stoga bismo svi zajedno trebali maksimalno podići ekološku svijest, biti odgovorniji i otpad zbrinjavati propisno.
 
U subotu navečer bila je i tradicionalna proslava u Ferencima gdje se skupilo pedesetak mještana okupljenih u novoobnovljenoj sali za druženja, dok je prava fešta uslijedila u nedjelju 01. svibnja na Međunarodni praznik rada kada je dan započeo budnicom u izvedbi Brass Banda Zajednice Talijana Vižinada, a nastavio se natjecanjem u gađanu glinenih golubova na streljani kod Lovačkog doma Vižinada. Potom je uslijedilo dvosatno pješačenje te malonogometni turnir na terenu NK Vižinada.
Druženje građana i zajednički ručak uz neizostavni prvomajski fažol upriličeno je u 12.30 sati u Lovačkom domu, a zabava se nastavila turnirom u briškuli i trešeti, boćarskim turnirom te prvomajskim dječjim igrama bez granica.
Bio je to dan za pamćenje, dan zajedništva i feštanja, pa najiskrenije zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji kao i mještanima koji su se pridružili slavlju, – izvješćuju iz Općine Vižinada

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email