NEWS

Promocija knjige “Slovenska društva u Hrvatskoj od 1886. do 1991.g.” ovog petka u Gradskoj knjižnici Poreč

Slovenska društva u Hrvatskoj
18.02.2020. 10:22; Učitavanja: 40; Početna / Kultura / Promocija knjige “Slovenska društva u Hrvatskoj od 1886. do 1991.g.” ovog petka u Gradskoj knjižnici Poreč

U petak, 21. veljače 2020. godine, s početkom u 18 sati, u Gradskoj knjižnici Poreč bit će promovirana knjiga “Slovenska društva u Hrvatskoj od 1886. do 1991. godine”, znanstvena studija dr. sc. Barbare Riman, voditeljice riječke podružnice Inštituta za narodnostna vprašanja u Ljubljani, predsjednice Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj.

O čovjekovim potrebama za udruživanjem i zajedničkim djelovanjem kroz povijest, o malim zajednicama koje su oblikovali i vrijeme i politička uređenja te o njihovom utjecaju na razvoj društva kakvo postoji danas, govorit će sama autorica, recezent knjige dr. sc. Darko Dukovski, redoviti profesor na Filozofskom fakultetu u Rijeci i Vasja Simonič, predsjednik Vijeća slovenske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije te predsjednik Slovenskog kulturno prosvjetnog društva “Snežnik” iz Lovrana u ime izdavača.

Pridružite nam se u bogatom program koji su za nas pripremili članovi Slovenskog kulturnog društva “Oljka” Poreč i zavirimo zajedno u bogatu slovensku nacionalnu kulturu.

 

Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli!

Gradska knjižnica Poreč

Print Friendly, PDF & Email