NEWS
Ljeto u Funtani

Prometni kaos u Poreču u nedjelju, 7.8.2005.

07.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Prometni kaos u Poreču u nedjelju, 7.8.2005.
73IMG_0960.jpg

Temperatura samo 16 stupnjeva, u sredini ljeta ! Kiša, bura i hladno vrijeme natjerali su većinu gostiju, njih 80-ak tisuća na području poreštine, u obilazak grada i šetnju. Iako je neradni dan, nedjelja, već oko 11 sati u gradu je nastao pravi mali kaos u prometu, koji je postajao sve očitiji već nakon sat vremena.

Vječna kolona u smjeru Vrsar – Poreč – Tar formirala se je i nije joj se vidio kraj. Genijalan izum „inteligentni“ semafori, to su oni od 1,2 milijuna kuna proračunskog novca (nema veze da li je to županijski ili državni, uvijek je to novac nas – građana), isključeni su i ponovno zamijenjeni dečkima u bijelom, koji su značajno ubrzali promet. Semafori kod Žatike ionako ne rade već 2 ili 3 dana, pa tamo nije bilo potrebno isključivanje. Invetivno postavljena raskrsnica kod Doma zdravlja, gdje su umjesto kružnog prometa postavljeni semafori, pokazala se i ovaj puta u svojem punom svjetlu, kada je kamioncin stao popreko ceste čekajući da se uključi u promet, pa tako dodatno zaustavio protok. Toga ne bi bilo da je promet kružni, ali to bi već bilo prepametno rješenje za nas 🙂 O podvožnjaku bolje niti ne razmišljati.

Na glavnoj prometnici u gradu nidje ne postoji signalizacija koja vodi vozača na parkirališta. Naime, prema prometnoj ali i turističkoj signalizaciji, jedino parkiralište u gradu je ono kod tržnice. Za Institut iz Zagreba, koji je postavljao turističku signalizaciju, u Poreču ne postoji niti jedno drugo parkiralište, ili pak je označeno prekasno. Tako je redovito da se parkiralište kod tržnice napuni, a da je parking kod osnovne škole 30% prazan, da je parking kod nogometnog igrališta POTPUNO prazan, te da je parking ulicom Rade Končara, od uprave Plave lagune do gostionice Sirena, poluprazan ili prazan. Svaka čast Uslugi čiji su djelatnici ponovno dijelili info-letak o alternativnim parkiralištima i tako znatno pomogli gostima.

Signalni semafori na ulazu u parkiralište kod tržnice još uvijek ne pokazuju stanje zauzetosti !

Podsjetimo se također da je još u travnju rečeno kako će se turistički autobusi parkirati na parkiralištu kod nogometnog stadiona, a ne na parkiralištu kod osnovne škole !

Može li se bolje ? Naravno da može, ali samo uz suradnju nadležnih, tj. Grad + Županijska uprava za ceste + Usluga + Turistička zajednica Grada. Sve dotle imamo to što imamo sada, i gosti su nam sigurno jako zahvalni 🙂

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email