NEWS
Best of Poreč

Promet po kiši – od Poreča do Pule za 2,5 sata

12.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Promet po kiši – od Poreča do Pule za 2,5 sata
329kolona.jpg

Jučer umjesto danas ili sutra, ispraznio se dio mjesta u jadranskim kampovima, soba u privatnom smještaju, pa čak i u nekim hotelima. Kiša rastjeruje jadranske goste, a najlakše pokoleba, kažu domaćini, one koijma se odmor ionako približio kraju. “Jutros nam se neplanirano od ukupno 239 soba ispraznilo njih desetak. Neki su otišli da izbjegnu gužvu u prometu, a dio, istina, zbog lošeg vremena”, kažu u šibenskom hotelu Andrija.

U porečkom kampu Lanterna u protekla je dva dana kiša otjerala oko osamsto gostiju. “Ostalo ih je oko 8.500, otlaze oni kojima je odmor na kraju, ali još je veće šteta štop neki zbog vremena neće ni doći”, kažu tom kampu. Sobe su se neplanirano ispraznile i privatnim iznajmljivačima “Velček tours u Petrčanima. “U naših smo 20 apartmana i 20 soba izgubili oko deset posto gostiju”, vele u Petrčanima.

Jučerašnjim kolonama su i ti gosti pridonijeli. Tako se na izlaz na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na Dragonji, jučer čekalo u koloni od 13 kilometara. Vozači koji su dolazili iz Pule rekli su udaljenost od 70-tak kilometara prošli za više od tri sata. Na vijadukt preko Mirne ulazilo se na sedam ulaza. Ništa bolja situacija nije bila ni na lokalnoj obalnoj cesti. U koloni, korakom se vozilo i na cesti Vrsar-Novigrad-Umag.

Tijekom prijepodneva u Pulu se iz pravca Rovinja i Poreča vozilo u koloni više od 2,5 sata. Na Graničnom prijelazu Macelj jučer poslijepodne kolone su bile duže od 20 kilometara a na izlaz se čekalo tri sata. Promet se preusmjeravao i na granični prijelaz Lupinjak. No, i tamo su bile kolone od pet, šest kilometara.

Večernji list,

Autor R. KOVAČEVIĆ, D. MAUL, M. MANDIĆ

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani