NEWS
VALAMAR-S-sezona

Proljetni Wine&Walk ponovo „opio“ svojom magijom

DSC_3650
05.06.2021. 18:43; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Proljetni Wine&Walk ponovo „opio“ svojom magijom

Prekrasna šetnja kroz čarobnu Brtoniglu, njezine vinograde i maslinike i fantastičnu kulisu staroga grada, uz opuštenu atmosferu, degustaciju vrhunskih vina i hrane te višesatno uživanje u ljepotama sjeverozapadne Istre obilježilo je ovogodišnji Wine&Walk.

Koliko su ovakva događanja poželjna, pokazuje i činjenica da su ulaznice za prvi Wine&Walk nakon proglašenja pandemije, planule u manje od 24 sata. Uvijek se za ovu manifestaciju traži ulaznica više, no ovoga puta bilo je to još izraženije. Ovakvo događanje bilo je idealno, s obzirom da je bilo moguće osigurati poštivanje svih epidemioloških mjera.

Na inspirativnu šetnju do vrhunskih istarskih vinara 450 sudionika je krenulo u grupama uz pratnju vodiča prema zadanim terminima, a osim uobičajenih degustacijskih čaša i mape, dočekala ih je u starter kitu i zaštitna brendirana maskica.

Početna točka bila je Galerija Aleksandra Rukavine u Brtonigli, a na svakih 1,5 kilometar čekala ih je nova wine&food postaja, s ponudom lokalnih istarskih proizvođača i ugostitelja. U ponudi su bila vina Benčić, Novacco, Coronica, Cattunar, Cuj, Veralda, a u gourmet ponudi Circolo Bar, OPG Radošević, All event, Primizia Food & Wine, Konoba Morgan, OPG Buršić, Veralda. Dužina šetnje je bila 9 kilometara, a vinari su osim što su nudili svoja vina upoznali sudionike s vinogradarskim praksama i enološkim tehnikama u proizvodnji njihovih vina.

Šetači i vinoljupci tako su uživali u panoramskom pogledu na Brtoniglu i more s Monte Marzarija, posjetili su siranu i farmu Radošević od kuda su imali panoramski pogled na još jedan istarski biser – Buje, šetnja se protegnula do Parka prirode Škarline, vinski podrum Cattunar, Konobu Morgan, te vinski podrum Veralda. Još jednom su se opijeni suncem i prelijepim danom šetači vratili u centar Brtonigle gdje su uživali u magiji ovog istarskog gradića.

„Neizmjeno nam je zadovoljstvo da je ovaj Wine&Walk protekao ovako uspješno. Ljudi su željni odmora, zabave i druženja, a ovakva vinska manifestacija na otvorenom sjajna je uvertira u glavni dio turističke sezone. Radujemo se da su ulaznice rasprodane kao i uvijek u rekordnom roku i da se i ovoga puta tražila ulaznica više. Zahvaljujem našim vinarima i ugostiteljima koji su se uključili i omogućili da se naši gosti sjajno zabave“, izjavila je Michelle Pilat, direktorica Turističke zajednice Općine Brtonigla

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email