NEWS
Best of Poreč

Projektom „Skači – za Badernu smo jači“ od novih sadržaja za mališane ovog porečkog mjesnog odbora

Predstavljanje projekta u dvorištu vrtića1
26.08.2020. 10:55; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Projektom „Skači – za Badernu smo jači“ od novih sadržaja za mališane ovog porečkog mjesnog odbora

Pred uzvanicima i mještanima Baderne jučer, 25.08.2020. je u dvorištu tamošnjeg vrtića predstavljen projekt „Skači – za Badernu smo jači“ koji je proveo Mjesni odbor, zahvaljujući sredstvima Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Rezultat projekta je postavljanje gumene antistres podloge u dvorištu vrtića kraj igrala, na površini od tridesetak kvadrata, čime će igra za djecu iz područnog Dječjeg vrtića „Radost“ Poreč postati sigurnija, kao i za svu djecu iz Baderne koja koriste igralište. Rezultat su i dvije radionice za djecu – jedna pod nazivom „Ja sam mali majstor“, te jedna sportska radionica.

Ovime su mještanima ovog najudaljenijeg mjesnog odbora Grada Poreča-Parenzo, kojima su aktivnosti u gradu teže dostupne, poboljšati kvaliteta života u zajednici, a zahvat u prostoru olakšat će vrtićka druženja i aktivnosti u dvorištu. Oprema će ostati na trajno korištenje mještanima i za potrebe vrtića. U MO Baderna ima mnogo mladih obitelji s malom djecom, a bitnu promjenu u kvaliteti života donijeli su vrtić i jaslice, te su uvelike oživjeli mjesni odbor, a u zgradi vrtića, nekadašnje stare škole, smješteni je knjižni stacionar Gradske knjižnice Poreč, te se održavaju i rekreacijske vježbe za starije i druženja.

MO Baderna projektom „Skači – za Badernu smo jači“ javio se na natječaj Zaklade “Mali projekti za bolje sutra”, koji se financira iz Fonda gradova i općina čiji su članovi 14 istarskih gradova i općina i u kojem sudjeluju od 2010. godine. Lani krajem godine dodijeljena su sredstva udrugama i organizacijama civilnog društva koje su se javile na njihov natječaj, a MO-u Baderna za njihov je projekt dodijeljeno 19.700 kuna.

– Iako mali, baš su ti projekti važni kako bi naši najmlađi sugrađani imali što kvalitetnije sadržaje i programe kako u gradu tako i u mjesnim odborima. I zato će Grad uvijek podupirati takve projekte. Zato se radi i na otvaranju manjih vrtića po prigradskim mjesnim odborima, kako bi se djeca u najmlađoj dobi osjećala doma i sigurnija. Udruge i mjesni odbori s našeg područja posebno su kvalitetni subjekti koji imaju jako puno ideja i posebno mi je drago da ih već godinama prati i Zaklada i nadam se da ćemo imati prilike nastaviti ovu suradnju, kazao je prilikom predstavljanja projekta Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo.

Okupljene su pozdravili i Dragan Legović predsjednik MO Baderna, a Ana Čehić Anić ispred projektnog tima podsjetila je kako je MO Baderna od Zaklade sredstva dobio i prije nekoliko godina za projekt „Djeci našeg malog mjesta“ u sklopu kojeg su osmišljene i održane radionice za djecu, sportska, kreativna i talijanskog jezika, a Grad je nastavio biti podrška održavanju radionica i kroz naredne godine. 

Svi zainteresirani za prijavu djece na radionice malih majstora i sportsku, mogu se javiti putem maila [email protected],a radionice počinju 31. kolovoza 2020. u dvorištu vrtića u Baderni.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani