Projekt »Sezona u knjižnici« se nastavlja

17.10.2006. 00:00; ; Početna / Kultura / Projekt »Sezona u knjižnici« se nastavlja
231GO159864.jpg

Voditeljica Gradske knjižnice porečkoga Pučkog otvorenog učilišta Irides Zović i njene suradnice Anamarija Kodnik Circota, Zvjezdana Hrelja i Matea Radolović predstavile su jučer program te ustanove za predstojeće tromjesečje na konferenciji za novinare sazvanoj u povodu Mjeseca knjige.

Počevši od danas, svakog će se utorka u 19 sati u knjižnici održavati različite aktivnosti, a sve to u sklopu projekta »Sezone u knjižnici« započetog u travnju ove godine. Time će obilježiti i Mjesec hrvatske knjige te će u tom razdoblju zaboravni članovi moći vratiti posuđene knjige bez plaćanja zakasnine, saznajemo u knjižnici.

Prvo u nizu spomenutih događanja je današnje predstavljanje knjige Ivone Orlić »Slatka Istra u Vižinadi«, dok će 24. listopada Vanja Grbac Gredelj održati predavanje o zdravoj prehrani i promjeni načina življenja pod nazivom »Zona, medicina 21. stoljeća«. Književnica Vedrana Rudan bit će gošća knjižnice 7. studenoga, a sedam dana nakon nje Jadranka Boban Pejić će održati predavanje pod nazivom »Makrobiotika – prehrana i način življenja u skladu s godišnjim dobima«.

Za 28. studenoga je predviđeno gostovanje Sanje Pilić, koja će predstaviti svoju poeziju objavljenu u knjizi »Ljubavi različite, pjesme razne«. U povodu otvaranja obnovljenog porečkog kazališta predviđenog za drugu polovicu prosinca, u Gradskoj knjižnici će 5. prosinca o kazalištu govoriti Srećko Lipovčan, koji će tom prigodom predstaviti svoju knjigu »Vrijeme nevremena«.

Sedam dana nakon toga Porečani će imati priliku družiti se sa svojim sugrađaninom Tomislavom Milohanićem i njegovom knjigom »Cvjetne strane Galileje«. U knjižnici najavljuju i kreativne radionice za djecu u dječjem odjelu koje će početi 30. listopada u 19 sati prezentacijom projekta »U svijetu čarolije« ostvarenog u suradnji s porečkom Osnovnom školom, dok su same radionice zakazane za 17. studenog i 19. prosinca u 17 sati.

Irides Zović je istaknula i ovogodišnje Dane Ksavera Šandora Gjalskog, koji se održavaju u Zaboku od 23. do 31. listopada, kamo će otputovati ovogodišnje dobitnice nagrade »Laurus nobilis«: Stephanie Stelko, Monika Šuran i Azra Klempić. Tamo će u petak, 27. listopada, biti predstavljena »Pozica«, zbirka literarnih i likovnih radova učenika viših razreda osnovnih i srednjih škola zbratimljenih gradova Poreča, Zaboka i Crikvenice, a kojom se nastoji poticati djecu na kreativno izražavanje.

Pokrovitelj i nakladnik ovogodišnjeg desetog izdanja je upravo porečka Gradska knjižnica. Voditeljica knjižnice je najavila i trodnevni seminar »Arhivi, knjižnice, muzeji«, koji počinje 22. studenoga i u sklopu kojega će i sama održati predavanje na temu kulturnog turizma.

D. Banko, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email