NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Projekt “Poduzetan Poreč”u finalu „Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2022.“

POREČ
14.10.2022. 10:11; ; Početna / Gospodarstvo / Projekt “Poduzetan Poreč”u finalu „Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2022.“

Tijekom Mjeseca poduzetništva koji se upravo obilježava u Poreču, dolaze lijepe vijesti iz EEPA – European Enterprise Promotion Award – i ove godine Hrvatska ima predstavnika u najužem izboru! Radi se o projektu “Poduzetan Poreč” Grada Poreča-Parenzo koji je izabran u uži izbor za dobivanje nagrade u kategoriji “Promicanje poduzetničkog duha”.

„Poduzetan Poreč“ je inovativan i prepoznatljiv projekt koji promiče poduzetnički duh među stanovnicima Poreča svih dobnih skupina. Riječ je o projektu u koji se pod vodstvom gradske uprave s entuzijazmom i volonterski uključuju poduzetnici, ustanove, udruge i ostali dionici. U nekoliko godina provedbe postigao je zapažen uspjeh i rezultate, iz godine u godinu povećava se broj sudionika, sve je veći interes za sudjelovanje ljudi iz drugih gradova u projektu. Djeca i mladi žele postati poduzetnici. Brojne lokacije u gradu postale su mjesto učenja, umrežavanja, razmjene ideja i zajedničkih planova trenutnih i budućih lokalnih poduzetnica i poduzetnika.

Podsjetimo, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u travnju je objavilo natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2022.“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2022).

U natječaju za dodjelu nagrada EEPA 2022. sudjeluje 27 država članica Europske unije i zemlje pridružene COSME programu.

Kandidati se svojim projektima/inicijativama natječu u 6 propisanih kategorija natjecanja:

  • 1) Promicanje poduzetničkog duha
  • 2) Ulaganje u poduzetničke vještine
  • 3) Poboljšanje poslovnog okruženja i podupiranje digitalne tranzicije
  • 4) Podupiranje internacionalizacije poslovanja
  • 5) Podupiranje održive tranzicije
  • 6) Odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Grad Poreč-Parenzo svoj je projekt „Poduzetan Poreč“ prijavio za kategoriju Promicanje poduzetničkog duha.

Na svečanosti proglašenja pobjednika u studenom 2022. u Pragu dodijelit će se nagrade pobjednicima u svakoj kategoriji. Dodatno, dodijelit će se i velika nagrada žirija glavnom pobjedniku, odnosno onom kandidatu čiji je projekt, iz bilo koje od 6 kategorija, ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email