NEWS

PROJEKT OBNOVE POREČKOG KAZALIŠTA NE STOJI

12.12.2005. 00:00; ; Početna / Kultura / PROJEKT OBNOVE POREČKOG KAZALIŠTA NE STOJI
967OPU.jpg

POREČ –

Jedan od prioritetnih investicijskih programa bivše gradske vlasti, u kojoj je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Gordana Restović bila dogradonačelnica i u Poglavarstvu zadužena za resor kulture, bila je obnova zgrade kazališta. Nakon preseljenja gradske knjižnice u novi prostor na Maraforu ostalo je nekadašnji prostor foajea kazališta dovesti u prvobitno stanje.

Projekt obnove uključuje i uređenje kazališne dvorane, nabavu suvremene kino-opreme te drugačiji raspored uredskih prostora POU-a koji se nalaze u kazališnoj zgradi. Na mjestu sadašnjeg ljetnog kina bila je predviđena gradnja poslovno-uredske zgrade koju bi dijelom koristio POU za svoje potrebe, a dio bi bio komercijaliziran. Međutim, odlučeno je da se projekt realizira u dvije faze, odnosno najprije obnova sadašnje zgrade, a tek nakon toga dogradnja. Prema tadašnjem programu investicija od nešto više od devet milijuna kuna bila je raspoređena na četiri godine, počevši od 2003., kada je utrošeno 750.000 kuna, prošle godine je samo nabavljena kino-oprema i stolice za 354.190 kuna, od ukupno predviđenih 2,12 milijuna. Ove godine nije utrošena niti kuna, a trebalo je uložiti četiri milijuna kuna i sljedeće godine još tri.

Gradonačelnik Edi Štifanić kaže da je projekt i dalje među prioritetima. Do kraja ovog mjeseca trebale bi stići ponude za izvođenje radova, što znači da bi posao trebao početi početkom sljedeće godine. »Grad je dao jamstva za kredit Učilištu od šest milijuna kuna, koji će se otplaćivati iz proračuna. Drugi dio projekta, koji uključuje dogradnju na mjestu sadašnjeg ljetnog kina, morat će pričekati«, rekao nam je gradonačelnik.

Budući da Učilištu trebaju primjereni prostori za učionice i urede dok nova zgrada ne bude dograđena, Učilište će koristiti dio ureda u Pionirskoj ulici koje Grad upravo uređuje za njihove i potrebe gradskih poduzeća.

S. M.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email