NEWS
VALFRESCO 3-S

Program Nutty Scientists za djecu željnu istraživanja u Poduzetničkom inkubatoru Poreč

Okupljenje je pozdravio gradonačelnik Loris Peršurić
11.09.2020. 13:10; Učitavanja: 102; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Program Nutty Scientists za djecu željnu istraživanja u Poduzetničkom inkubatoru Poreč

Predstavljanje programa za djecu Nutty Scientists održano je u srijedu 09.09.2020. u Poduzetničkom inkubatoru Poreč, u njegovom sjedištu u Žbandaju. Nutty profesorice izvele su za publiku niz zabavnih eksperimenata i povezale ih sa zanimljivom pričom kako bi im kroz interaktivan pristup prikazale svoje aktivnosti, popularizirale znanstvenu metodu kao način učenja i otkrivanje svijeta, promovirale zdrav život i svijest o okolišu, osobni rast i razvoj, te ih inspirirale da postanu znanstveni lideri budućnosti.

Naime, Nutty Scientists Hrvatska dio je Nutty Scientists globalne obitelji, vodećeg svjetskog pružatelja edukativno-zabavnih programa za djecu i mlade. Od 1996. godine tim za istraživanje i razvoj neprestano radi na osmišljavanju programa koji će kod polaznika pobuditi znatiželju i interes za STEM područje. Isto se temelji na stvarnim interakcijama iz četiri specifične discipline: znanosti (Science), tehnologije (Technology), inženjerstva (Engineering) i matematike (Mathematics) koje potiče i razvija već u najranijoj dobi.

Ovom je prilikom potpisan i ugovor u suradnji između Poduzetničkog inkubatora Poreč i Nutty Scientists koji su potpisale pročelnica gradskog odjela za gospodarstvo, ujedno i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč, Morena Mičetić Fabić i predstavnica Programa za Nutty Scientists Istra Morena Boljunčić. Kako je rekla Mičetić Fabić, Poreč je prepoznao STEM područje kao područje koje je potrebno poticati od najranije dobi te pružiti djeci mogućnost upoznavanja s istim kroz interaktivne predstave i programe koje će iz njih izvući potencijalne vještine i talente, te je pružio podršku u vidu sufinanciranja provedbe programa s udjelom od 20% u cijeni koju plaćaju roditelji polaznika.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić koji je također prisustvovao događaju pohvalio je ovu inicijativu.

-Nastavljamo s provođenjem programa za mlade po našim mjesnim odborima. Trenutno se edukativne i praktične radionice odvijaju i u Fuškulinu, Baderni, a planiramo tako nastaviti i dalje, kako bismo djeci pružili zanimljive sadržaje u mjestu u kojem žive i drago mi je da su takvi programi dobro prihvaćeni kako od roditelja, tako i djece, zaključio je gradonačelnik.

 

PRIJAVE

Prijave za radionice i informacije mogu se dobiti na mail [email protected], a predaju se do 1. listopada 2020. Radionice će se odvijati u grupama prema dobi – vrtićka, mlađi uzrast od 1. do 3. razreda i stariji uzrast od 4. do 6. razreda. Održat će se nekoliko ciklusa, a provodit će se jednom tjedno (srijedom) sve do proljeća u Poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju. Rad će biti organiziran u manjim grupama i u skladu sa uputama epidemiologa. Cijena pohađanja programa je 400 kuna po djetetu ali će za stanovnike Poreča cijena biti umanjena za sufinanciranje Grada Poreča-Parenzo i iznositi 320 kuna po djetetu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email