NEWS

Program Croatia Rally-a do subote, automobili i u dvorani Žatika

DSC_9151
26.09.2013. 11:51; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Program Croatia Rally-a do subote, automobili i u dvorani Žatika

Od ponedjeljka poslijepodne smo svjedoci užurbanih i brojnih aktivnosti povodom održavanja 40. Croatia Rally-a u Poreču i Istri. Poreč i njegovi građani, a i gosti “dišu” u duhu mega – rally-a kojeg će prenositi i Eurosport te tako promovirati Poreč kao turistčku destinaciju milijunskom gledateljstvu.
Prema programu Eurosporta kojeg smo provjerili danas prijepodne, Croatia Rally nalazi se u najavi za subotu od 10 do 10,30 na Eurosport2 kanalu, te od 00 do 00,30 na Eurosport kanalu.

No, osim zatvorenih gradskih parkirališta i gradskih ulica, što je i normalno za jedan veliki auto-event, za oko nam je zapela i jedna zanimljivost – rally automobili na parketu u dvorani Žatika.
Istina, parket je zaštićen u cjelosti, no nismo do sada zamjetili da se rally-automobili kontroliraju u sportskoj dvorani.
Zbog toga smo i nazvali predsjednika Sportske zajednice Grada Poreča, koja je zadužena za upravljanje i korištenje sportskim objektima Poreča, pa tako i dvorana Žatika, da nam objasni o čemu se radi, koliko će SZGP, a samim time i sporstki klubovi dobiti naknadu za korištenje dvorane i što u slučaju oštećenja parketa.
Predsjednik SZGP, gosp. Markežić nam je objasnio da SZGP nije uključena u pregovore oko korištenja Žatike za potrebe Rally-a, te samim time nema nikakve informacije o ugovorenoj naknadi ili eventualnoj odšteti. Naglasio je također da su predstavnici SZGP usmeno izrazili neslaganje gradonačelniku oko korištenja Žatike za potrebe rally-a i ulaska automobila u dvoranu, no bez rezultata.

U nastavku donosimo raspored događanja Croatia Rally-a od danas do subote navečer:

2013-09-26_11h50_10

 

2013-09-26_11h50_25

 

2013-09-26_11h50_43

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email