NEWS

Proglašenje sportaša godine Poreštine za 2004.

19.01.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Proglašenje sportaša godine Poreštine za 2004.
8381-tab_log1.jpg

Iz razgovora kojeg smo vodili sa predsjednikom Zajednice sportskih udruga Poreča, gosp. Milanom Markežićem, doznali smo da se po višegodišnjoj praksi, sportaši godine biraju na osnovu nominacijske liste koju dostavlja sportski novinar Kristian Klarić. Kako kaže gosp. Markežić, nikada do sada nije se preskočio niti jedan sportaš pa je tako bilo i ove godine. Na osnovu predložene liste, predstavnici Izvršnog odbora i Nadzornog odbora Zajednice, te predstavnici Grada i medija, njih ukupno 16-ak, vrši tajno glasovanje, tako je bilo i ove godine.

Nominacijsku listu bi prema uobičajenom postupku i logici trebali kreirati klubovi, ali kako kaže gosp. Markežić, ta praksa se u Poreču pokazala neefikasnom jer se predstavnici klubova slabo odazivaju na pozive Sportske zajednice Poreča, pa je prihvaćena praksa suradnje sa novinarima.

Od druge pak strane, posebno od strane Plivačkog kluba Poreč, postoji veliko nezadovoljstvo upravo načinom kreiranja nominacijske liste jer, kako kažu, nije logično da listu kreiraju novinari umjesto klubova. Posebno pozivajući se na članak 84. Statuta Zajednice koji definira: "Zajednica dodjeljuje godišnja priznanja za najbolje sportaše i klubove u muškoj i ženskoj konkurenciji, te sportskog radnika i trenera na području Grada Poreča. Kriterije za dodjelu i način dodjele priznanja utvrđuje Skupština Zajednice posebnim aktom." (!) Pitanje je postoji li taj akt i šta u njemu piše. Ako akta nema, čitava je procedura neregularna jer nema podrške od strane Skupštine.

Bilo kako bilo, svečanost dodjela priznanja biti će kada se dvorana Veli Jože tehnički osposobi, jer navodno postoje neki problemi s strujom, kada ćemo doznati i imena proglašenih naj- sportaša Poreča

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email