NEWS
HALF – s

Prof. Maurizio Zennaro kandidat za gradonačelnika Grada Poreča građanske inicijative Zajedno – Insieme

Maurizio Zennaro
09.04.2021. 08:42; ; Početna / Politika / Prof. Maurizio Zennaro kandidat za gradonačelnika Grada Poreča građanske inicijative Zajedno – Insieme

„Došlo je vrijeme da građani preuzmu upravljanje gradom! Poreč to zaslužuje! 16. svibnja 2021.godine Grad će pripasti građanima!“ – poručio je Maurizio Zennaro, donedavni nezavisni gradski vijećnik na jučerašnjoj konferenciji za medije građanske inicijative Zajedno – Insieme koja se na predstojećim lokalnim želi izboriti za gradonačelničku poziciju te puno veći broj gradskih vijećnika nego u prošlom sazivu. Zahvaljujući angažmanu i kritičnosti ovog najaktivnijeg porečkog vijećnika te zastupanju ideje direktne demokracije u lokalnim zajednicama, dobili smo povjerenje novih članova, od kojih neki dolaze i iz jačih političkih stranaka.

Prof. Maurizio Zennaro želi stati na kraj klijentelizmu, korupciji, nepotizmu i raznim političkim pogodovanjima koja se posljednjih 30 godina provode ne samo u Gradu Poreču, već u cijeloj Istri zbog totalitarističkog vladanja IDS-a i njihovih koalicijskih partnera. Između ostaloga želi da se mandat gradonačelnika ograniči na maksimalnih osam godina, odnosno dva mandata.

Vrijeme je, kaže, da građani nadziru raspolaganje gradskim novcem i da se provode projekti u interesu lokalne zajednice, a ne pojedinaca na vlasti. Kao gradonačelnik će zahtijevati da se odmah implementira aplikacija s kojom građani u realnom vremenu mogu pratiti kada, kako i zašto se troše proračunska sredstva. Takav je prijedlog kao vijećnik već iznio na sjednici Gradskoga vijeća i nije prihvaćen. „Zapitajmo se zašto! Skriva li se od građana kako se troši njihov novac? Ne smijemo zaboraviti da su upravo građani ti koji pune gradsku blagajnu i građani imaju itekako pravo znati na što, kako i koliko je njihovih sredstava utrošeno!“ – rekao je. Na konferenciji je predočio i svoju imovinsku karticu u kojoj, kaže, nema ničega spornog, poput kredita pod posebnim uvjetima kao što imaju ili su imali neki dužnosnici IDS-a.

Druga vrlo važna stvar za koju se građanska inicijativa Zajedno – Insieme zalaže i sprovest će je na samom početku novog saziva je građanski nadzor u svim trgovačkim poduzećima i tijelima od posebne važnosti za građane Poreča. „Nedopustivo je i krajnje nedemokratski da su svi nadzorni odbori trgovačkih društava u vlasništvu ili većinskom vlasništvu grada te nadzorni odbori gradskih institucija u stopostotnom sastavu članovi IDS-a i koalicijskih partnera – Bošnjaka, Albanaca i umirovljenika. Neki su članovi IDS-a u sastavu više nadzornih odbora te u povjerenstvima i komisijama koje osniva Grad i djeluju u sustavu gradske uprave.“ – kritičan je bio Zennaro te se prisjetio svih slučajeva koje je u šoku kao vijećnik gledao i slušao proteklih godina. Kao najeklatantniji primjer naveo je tvrtku Usluga d.o.o. s neargumentiranim i nezakonitim poskupljenjima komunalnih usluga i izmišljenim kaznama, koja je jednako kao i gradonačelnik zanemarila peticiju od 1 700 glasova građana, a koju je organizirala naša građanska inicijativa.

Na konferenciji za medije iznesen je opsežan kritički osvrt na zadnji saziv Gradskog vijeća. Što sve Maurizio Zennaro zamjera kolegama na vlasti i kakav gradonačelnik neće biti možete saznati putem snimke konferencije koja se prenosila putem live streaminga, na našem portalu http://www.zajedno-insieme.hr/ i na Facebook stranici Zajedno Insieme Poreč Parenzo.

Na konferenciji su prisustvovali i naši novi i stari kolege iz inicijative, dajući mu punu podršku jer zastupa njihovo poimanje lokalne politike u službi građana. Jedan od novih članova Zajedno – Insieme je donedavni SDP-ov vijećnik Dalibor Jukopila, koji je nakon 10 godina napustio stranku kojoj je bio vjeran, a biračima poručuje: „Jasno i odlučno vam tvrdim da glas koji ćete dati ovakvom gradskom SDP-u kakav je danas ujedno biti glas za IDS. Dat ćete glas trgovanju za osobnu korist, a ne zastupnicima za građansku korist.“ Dodao je da na političkoj sceni Grada Poreča konačno djeluje konkretna politička alternativa koja će dokazati da jedan dobar čovjek uistinu može biti i pošten političar.

Iz Foruma mladih SDP-a našoj inicijativi pridružio se Diego Fuchs koji, kaže, nije dvojio hoće li nam se priključiti jer u profesoru Zennaru vidi neizmjernu želju i energiju za kontinuiranim i dosljednim radom za dobrobit lokalne zajednice i malog čovjeka. „Izađimo 16. svibnja na izbore! Pružimo podršku jedinoj pravoj alternativi IDS-u, jedinoj alternativi za sve naše sugrađane koji smatraju da nema pravog izbora! Podržimo manje političara, a više građanskih aktivista! – rekao je.

Uz prof. Zennara vjerno stoji i dugogodišnja istomišljenica i prijateljica Mirjana Zorić, koja tvrdi da je glas za njega ujedno i glas za pravedno i aktivno sudjelovanje u donošenju odluka za grad u kojem živimo. „Vizija koju je se samnom podijelio prije mnogo godina traje i vodi ga u svim projektima i aktivnostima kojih je i sam začetnik. Nakon ovih izbora čut će se glas svakog građana!“ – uvjerljivo je poručila.

 

Z-I

Oznake:
izbori2021

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email