NEWS
VALAMAR-S-sezona

„Produženi vikend“ u Svetom Lovreču

Gušti Lovreča 3
04.08.2021. 18:12; ; Početna / Lifestyle / Zabava / „Produženi vikend“ u Svetom Lovreču

Općina Sveti Lovreč idućeg tjedna slavi Lovrečevu, dan svog nebeskog zaštitnika svetoga Lovre.

Proslava Lovrečeve stoljetna je tradicija ovog pitoresknog mjestašca, a ta će se tradicija nastaviti uz prigodni višednevni kulturno-umjetnički, zabavni i sportski program.

Dinamična uvertira u takozvani “produženi vikend u Svetom Lovreču” bit će dva sportska događaja.
U školskoj dvorani Osnovne škole Joakima Rakovca tako će se u nedjelju 08. kolovoza održati interni turnir odbojkaškog kluba Sveti Lovreč, gdje će nastupiti nekoliko uzrasta. Istog dana, u blizini spomen mjesta Rušnjak lovrečka će lovačka udruga “Srna” održati turnir u gađanju glinenih golubova.
Na sam dan Lovrečeve, u utorak, 10. kolovoza i s početkom u 20 sati, u galeriji „Placa“ otvorit će se izložba fotografija u sklopu natječaja pod nazivom „Veselo“, kada će se odviti i proglašenje pobjednika spomenutog natječaja. Organizator tog natječaja već je nadaleko poznati Klub Amaterske Fotografije iz Svetog Lovreča.
Sat vremena kasnije program se nastavlja u istom, veselom tonu te će tako na trgu Placa Lovrečane i njihove goste do suza nasmijati glazbenik i komičar Zoran Todorović, poznatiji kao Todor. U svom će takozvanom anti-stand up showu nazvanom „Istra nam materina!“ urnebesnim nastupom ogoliti probleme, ali i komične situacije u svakidašnjici istarskeg čovika.

Idućeg dana, u srijedu, 11. kolovoza, na rasporedu je drugo izdanje manifestacije „Gušti Lovreča“ / „A Taste of Lovreč“.
Za posjetitelje je to prilika da svim osjetilima spoznaju čari, okuse, opipe, mirise i zvukove Lovreštine. Podsjetimo, Gušti Lovreča održali su se prvi put 28. srpnja i tada su OPG-ovi, obrti i udruge s područja Lovreštine promovirali i prezentirali svoje proizvode i plodove rada.
Kao i tada, i 11. kolovoza s početkom u 19 sati na trgu Placa moći će se tako degustirati vina, rakije i likeri, maslinovo ulje, suhomesnati proizvodi, kao i uživati u lavandi te rukotvorinama.

Nije se zaboravilo ni na osjet zvuka, tako da će istu večer prigodan koncert održati limena glazba KUD-a Matka Laginje Sveti Lovreč, inače najdugovječnija limena glazba u Istri, te bend Lega.

Proslava Lovrečeve završava se u četvrtak, 12. kolovoza, kada će slikoviti trg Placa još jednom biti kulisa zanimljivog događanja, a ovog puta riječ je o Ultimativnom istrijanskom kvizu.

Stoga se ovim putem pozivaju svi zainteresirani kvizoljupci da sudjeluju u kvizu, u kojem će se pokriti aspekti iz kulture, glazbe, povijesti, gastronomije, zemljopisa i sporta Istre. Kako bi se podignuo i pojačao natjecateljski duh, Općina Sveti Lovreč osigurala je vrijedne i bogate nagrade za pobjednike.
Što se same prijave na kviz tiče, u ekipi može biti do 3 osobe, a prijaviti se možete do 12. kolovoza do 12 sati  na e-mail [email protected]. Za dobru atmosferu za vrijeme i nakon kviza pobrinut će se rock duo Rockada. Ultimativni istrijanski kviz započet će u 21 sat.

Sva navedena događanja odvijat će se u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama Stožera civilne zaštite.

Općina Sveti Lovreč Vas s veseljem očekuje !

Raspored događanja:

08.08.2021.
– 10h – interni turnir odbojkaškog kluba Sveti Lovreč, školska dvorana u Svetom Lovreču

– 10h – interni turnir u gađanju golubova lovrečke lovačke udruge “Srna”, gađalište na Rušnjaku

Sportska događanja su INTERNOG tipa. Što znači da su ti turniri, i odbojkaški i u gađanju glinenih golubova, ograničeni samo na članove spomenutih klubova, odnosno udruga.

10.08.2021.
– 20h – otvaranje izložbe i proglašenje pobjednika fotografskog  natječaja “Veselo” Kluba amaterske fotografije Sveti  Lovreč, Galerija “Placa”

– 21h – Zoran Todorović Todor: anti stand-up nastup “Istra nam materina”, trg Placa

11.08.2021.
– 19h – “Gušti Lovreča / A Taste of Lovreč”, trg Placa

– 20h – nastup limene glazbe KUD-a Matka Laginje Sveti Lovreč, trg Placa

12.08.2021.
– 21h – Ultimativni istrijanski kviz + duo Rockada, trg Placa

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email