NEWS

Prodan RTL Hrvatska

14.02.2022. 08:49; ; Početna / Gospodarstvo / Prodan RTL Hrvatska
rtl-zgrada

RTL je prodan kompaniji Central European Media Enterprises (CME). Riječ je o bivšem vlasniku Nove TV, piše index.hr.

Za RTL Hrvatska CME će RTL grupi platiti 50 milijuna eura. Očekuje se da će se transakcija finiširati u drugom kvartalu ove godine.

Kao dio transakcije CME je osigurao dugoročna prava na zadržavanje i korištenje RTL brenda u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju PPF-a.

Ta transakcija podliježe uobičajenim uvjetima zaključenja uključujući dobivanje odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Agencije za elektroničke medije u Hrvatskoj, a njezino zaključenje očekuje se sredinom 2022.

CME 2017. prodao Novu TV

Inače, CME posjeduje i vodi poslovanje vodeće srednjoeuropske SVOD (usluga videa na zahtjev) platforme VOYO kao i pet vodećih televizija u Bugarskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji. Emitira 33 televizijska kanala, zemaljska (free-to-air) i naplatna te doseže ukupno 45 milijuna gledatelja. CME je Novu TV 2017. godine prodao United Gripi koja je vlasnik i N1 Televizije. 

“PPF kao kompanija je uvijek otvoren prema zanimljivim idejama za rast i ulaganja, a vidimo da je Adria regija rastuća regija s iznimnim potencijalom. Imamo vrlo uspješnu operaciju s ProPlus-om u Sloveniji i vjerujem da te dvije zemlje Adria regije mogu paralelno dobro raditi. Kao i na drugim tržištima, i u Hrvatskoj ćemo se fokusirati na digitalizaciju i stvaranje lokalnog sadržaja nastavljajući se isticati po pluralističkom i visokokvalitetnom novinarstvu”, izjavio je Didier Stoessel, glavni izvršni direktor CME za Republiku Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju.

PPF Grupa posluje u 25 zemalja, investira u više sektora, uključujući financijske usluge, telekomunikacije, medije, biotehnologiju, nekretnine i inženjering. Doseg PPF Grupe proteže se od Europe do Sjeverne Amerike i diljem Azije. Grupa posjeduje imovinu vrijednu 40,3 milijarde eura i zapošljava 80 tisuća ljudi diljem svijeta, zaključuje se u priopćenju.

Print Friendly, PDF & Email