NEWS
HALF MARATON S

PROBLEM ZAPUŠTENE LOKVE U VARVARIMA

09.05.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / PROBLEM ZAPUŠTENE LOKVE U VARVARIMA
667Vrvari_lokva.jpg

POREČ – Našem se dopisništvu javila čitateljica iz Varvari, nadomak Poreču. Veli neka dođemo slikati kako iz lokve u neposrednom joj susjedstvu izlazi zmija. Riječ je o staroj seoskoj lokvi, koja je prije dvije-tri godine ograđena, ali o njoj, premda se nalazi na gradskom zemljištu, nitko ne skrbi.

– Dođite i slikajte lokvu kako izgleda. Ogradili su je preko noći. Mještani žele da im lokva ostane, premda su istu takvu, u drugom dijelu sela, jer je nekome smetala, zatrpali građevinskim otpadom. Ja nemam ništa protiv nje, ali ako već treba ostati, neka je uređuju i čiste, kose travu i grmlje oko nje. Nije dovoljno to raditi jednom godišnje, čak i rjeđe, veli prva susjeda, koja želi ostati anonimna. Dodaje da ljeti, kada u njenoj kući borave turisti, stalno ima problema – osim što gledaju neurednu lokvu, turisti negoduju i zbog zmija koje njima naočigled gmižu iz lokve na sve strane. U to smo se i sami uvjerili, došavši na lice mjesta.

Oko lokve je podignuta visoka žičana ograda, pa ako tko i želi pokupiti smeće ili pokositi travu, to ne može učiniti. A u lokvi, u kojoj vode gotovo da i nema, vidi se hrpa ostataka zarđale žičane ograde, automobilski akumulatori i drugi otpaci. Oko nje visoka trava, grmlje. Tu lokvu, očito, već veoma dugo nitko ne održava.

Darko Milohanić novi je predsjednik Mjesnog odbora Varvari. Pitamo ga o spornoj lokvi, ali on nema odgovora. – Znam da je lokva za prethodnog mandata ograđena, mještani su tako odlučili, a očistiti bi je stvarno trebalo, i sâm sam neki dan bio tamo i vidio kako izgleda. U svibnju planiramo akcije čišćenja u našem mjesnom odboru, o tome sam već razgovarao u gradskom komunalnom odjelu, ali problem je u tome što oni imaju jako puno posla.

Znam da bi trebalo nešto poduzeti, obavijestit ću ih da se ta lokva mora što prije očistiti, rekao nam je Milohanić. Hoće li uistinu biti tako, pokušali smo doznati u resornom gradskom odjelu, ali do objave ovoga teksta nismo dobili nikakav odgovor jer su svi odgovorni za davanje izjava medijima bili zauzeti važnim sastankom.

Print Friendly, PDF & Email