NEWS

Pripajanjem društva Dubrovnik-Babin kuk d.d. tvrtki Riviera Adria d.d. najveća turistička kompanija u Hrvatskoj poslovat će od Istre do Dubrovnika

30.08.2013. 13:06; ; Početna / Gospodarstvo / Pripajanjem društva Dubrovnik-Babin kuk d.d. tvrtki Riviera Adria d.d. najveća turistička kompanija u Hrvatskoj poslovat će od Istre do Dubrovnika
Babin Kuk - Dubrovink

Uprave društava Riviera Adria d.d. i Dubrovnik-Babin kuk d.d. potpisale su 30.08.2013. Ugovor o pripajanju tvrtke-kćeri Dubrovnik-Babin kuk d.d. matičnom društvu Riviera Adria d.d., čime je nastavljen proces objedinjavanja turističkog portfelja grupacije Valamar. Očekuje se da će proces pripajanja završiti unutar idućih nekoliko mjeseci upisom u sudski registar.

Pripajanjem će tvrtka Dubrovnik Babin-kuk prenijeti svoju cjelokupnu imovinu, prava i obveze na Riviera Adriju. Budući da je Riviera Adria d.d. jedini dioničar tvrtke Dubrovnik Babin-kuk, ne postoji obveza prijenosa dionica te Riviera Adria neće posljedično povećati temeljni kapital.

Nakon procesa pripajanja, Riviera Adria bit će vlasnik 22 hotela, 7 turističkih naselja i 9 kampova, u kojima se može smjestiti više od 40 tisuća gostiju, a ovi kapaciteti predstavljaju 10 posto ukupnih kategoriziranih smještajnih jedinica u RH u hotelima, turističkim naseljima i kampovima. Riviera Adria zapošljavat će 3.000 radnika u sezoni, od kojih 40 posto stalno zaposlenih.

Pripajanje Dubrovnik-Babin kuk d.d. društvu Riviera Adria d.d. neće dovesti do smanjenja broja radnika, štoviše, za najveći broj zaposlenika neće biti značajnijih promjena, a nitko od zaposlenika ne mijenja mjesto rada. Pripadnost kompaniji koja je lider u hrvatskom turizmu za zaposlenike će značiti dodatne mogućnosti napredovanja i stjecanja novih znanja i iskustava.

Riviera Adria  d.d. će nakon ovog pripajanja tvrtke Dubrovnik- Babin kuk d.d. iz svoje veličine i snage nastaviti crpiti niz prednosti kao što  su konkurentniji nastup na domaćem i međunarodnom tržištu, veća stabilnost i otpornost na krizna razdoblja, povoljniji izvori financiranja na tržištu, kao i veća moć ulaganja, posebice u kapitalne projekte.

Jedna od najvećih investicija Riviera Adrije u 2014. godini bit će upravo u Dubrovnik, gdje će nakon potpunog preuređenja i proširenja Valamar Dubrovnik President hotel postati prvi hotel s 5 zvjezdica u portfelju Valamara. U ovaj projekt planira se uložiti oko 20 milijuna eura, a njime će jedan od najljepših dubrovačkih hotela ponuditi luksuzan smještaj i vrhunske sadržaje. Također, u 2014. godini planira se preurediti i dubrovački hotel Argosy te porečki hotel Zagreb, koji će nakon ovih ulaganja dobiti 4 zvjezdice.

Riviera Adria je članica Valamar grupe u sklopu koje posluje i tvrtka Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o. koja upravlja cjelokupnim portfeljem najjače turističke kompanije u Hrvatskoj. Ovim pripajanjem dodatno je osnažena liderska pozicija Riviera Adrije te brenda Valamar, koji razvojem svojih destinacija, ulaganjem u zaposlenike i kontinuiranim unapređenjem standarda poslovanja gradi dugoročan poslovni uspjeh, stoji u priopćenju za medije iz Riviere Adria.

Print Friendly, PDF & Email