NEWS
Best of Poreč

Priopćenje iz plivačkog kluba Poreč vezano na posjet kod Gradonačelnika 2.8.05.

04.08.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Priopćenje iz plivačkog kluba Poreč vezano na posjet kod Gradonačelnika 2.8.05.
572PK_logo.gif

plivački klub »POREČ» PRIMLJEN KOG GRADONAČELNIKA

Nakon 8 mjeseci od slanja zamolbe, PK»Poreč» je dočekao dan prijema kod Gradonačelnika Grada Poreča. Uz Gradonačelnika, gospodina Štifanića još su bili nazočni predsjednik SZ Grada Poreča, gospodin Markežić , te gospodin Ghersinich iz Grada.

Iz PK»Poreč» bili su prisutni plivačica Petra Tripar, te plivači Domagoj Vranjković, Marko Marenić i Tomislav Dorčić, a iz uprave kluba sportski direktor Milan Žužić dipl. ing i Duško Dozet, predsjednik kluba.

Tema razgovora i nije mogla biti ništa drugo osim gradskog BAZENA ili bazena u bilo kojem obliku kao jednog od osnovnih uvjeta egzistencije vodenih sportova, jer tu više nije samo natjecateljsko plivanje, već vaterpolo, daljinsko plivanje i rekreativno plivanje, a sve to zajedno kao produkt pozitivnog razvoja sportova na vodi, koji je vjerno pratio odluku Grada Poreča o davanju prioriteta u razvoju upravo spomenutih sportova.

Dakle, kada će Grad Poreč imati gradski bazen?

Po mišljenu gospodina Štifanića, Gradonačelnika Grada Poreča, od bazena za sada ništa!!!! Postoje svakako nastojanja rekao je, ali nerealno bi bilo obećavati nešto što Grad Poreč ne može ostvariti i pritom je naglasio da se ni u jednoj njegovoj izjavi, a vezanoj uz razvoj sportova, izgradnja gradskog bazena ne spominje. To je još popratio argumentom da od svih novaca što Grad Poreč „zaradi“ tokom godine tek 7 milijuna Kuna ostaje «slobodno» za «špežu», a i to je već potrošeno za više prioritete, kao što je izgradnja rezervnog nogometnog igrališta, nove sportske dvorane i dovršenje atletske staze.

Mišljene gospodina Markežića ( predsjednik SZ) bilo je nešto drugačijeg sadržaja te je najavio novi projekt razvoja kao i lokacije višenamjenskog sportskog centra, gdje će jednog dana biti izgrađen bazen!!!

Mišljenja gospodina Ghersinicha na temu bazena nije bilo.

Gospodin Milan Žužić usudio se navesti činjenicu da Grad Poreč ima u ovom trenutku više dvoranskog prostora po glavi stanovnika od bilo kojeg EU standarda!!! Čemu onda nova dvorana??? – pitao je više sebe nego druge. Jednako mišljenje se odnosi na nogometna igrališta, a sve to se veže na veliko pitanje «što je to prioritetni razvoj» kada nigdje ne postoji čvrst i dugoročan projekt razvoja sporta u Gradu Poreču, osim onog prioriteta koji se tiče razvoja sportova na vodi.

Duško Dozet, predsjednik i osnivač PK»Poreč», istaknuo je da u osam godina postojanja kluba svatko mora biti svjestan činjenice da je u plivanje utrošeno ukupno 5.000.000 kuna, a najviše iz gradskog proračuna, te nažalost i uprkos takvom ulaganju očito i dalje nema

kvalitetnog rješenja osim neizvjesnosti i gorkog iskustva sa praznim obećanjima (isključujući gospodina Štifanića).

Uz to je podsjetio prisutne da je su dvije velike sportske manifestacije pokrenute iz PK»Poreč» od kojih je «Porečki Delfin» prerastao u najpoznatiju plivačku manifestaciju u Hrvatskoj ( nitko iz PK»Poreč» nije u Org.Odboru) dok je triatlon nakon pet izuzetnih godina razvoja gurnut u zapećak, jer Grad Poreč nije uspio prepoznati vrijednosti uloženog rada koji je osim svega otvorio vrata bliskoj sportskoj suradnji sa Gradom Šiofokom ( Mađarska) no i to je nestalo kao da se nikad nije dogodilo.

Petra Tripar, Domagoj Vranjković, Marko Marenić i Tomislav Dorčić cijelo vrijeme su razumijesezbogčega šutjeli i nakon zajedničkog fotografiranja dobili zasluženi sladoled od svojeg predsjednika.

– PK Poreč, Duško Dozet –

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani