NEWS

Prijedlog programa: Sveti Lovreč Pazenatički, Gradske zidine uvršten je u “Program financiranja zaštite kulturnih dobara za 2023. godinu”.

339992791_3238770706340339_4067571845109333306_n
07.04.2023. 13:33; ; Početna / Kultura / Prijedlog programa: Sveti Lovreč Pazenatički, Gradske zidine uvršten je u “Program financiranja zaštite kulturnih dobara za 2023. godinu”.
Očuvati prekrasne srednjovjekovne zidine od izuzetne povijesne i kulturne važnosti mukotrpan je i detaljan posao, a jednako tako i skupocjen. Stoga je za njihovu prezervaciju i sanaciju potrebno izdvajati jako puno novčanih sredstava.
 
Već nekoliko godina zaredom Sveti Lovreč dobiva namjenska sredstva za obnovu gradskih zidina od Ministarstva kulture i medija; naravno, prije samih građevinskih radova treba lokaciju istražiti, uz prethodne konzervatorsko-arheološke radnje. 📖✏️💼🏫
 
Dakle, nakon što je završen postupak odabira programa prijavljenih na “Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu” i nakon razmatranja velikog broja pristiglih zahtjeva, izvršene procjene prioriteta i potreba, te u skladu s financijskim mogućnostima Ministarstva kulture i medija, prijedlog programa: Sveti Lovreč Pazenatički, Gradske zidine uvršten je u “Program financiranja zaštite kulturnih dobara za 2023. godinu”.
 
𝗢𝗻𝗼 𝘀̌𝘁𝗼 𝗷𝗲 𝗻𝗮𝗷𝘃𝗮𝘇̌𝗻𝗶𝗷𝗲 𝘇𝗮 𝗶𝘀𝘁𝗮𝗸𝗻𝘂𝘁𝗶 𝗷𝗲𝘀𝘁 𝘁𝗼 𝗱𝗮 𝗰́𝗲 𝗿𝗲𝘀𝗼𝗿𝗻𝗼 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗮𝗿𝘀𝘁𝘃𝗼 𝗼𝘀𝗶𝗴𝘂𝗿𝗮𝘁𝗶 𝗢𝗽𝗰́𝗶𝗻𝗶 𝗦𝘃𝗲𝘁𝗶 𝗟𝗼𝘃𝗿𝗲𝗰̌ 𝘀𝗿𝗲𝗱𝘀𝘁𝘃𝗮 𝘂 𝗶𝘇𝗻𝗼𝘀𝘂 𝗼𝗱 𝗻𝗲𝘃𝗷𝗲𝗿𝗼𝗷𝗮𝘁𝗻𝗶𝗵 𝟰𝟲.𝟰𝟱𝟮,𝟵𝟴 𝗘𝗨𝗥 / 𝟯𝟱𝟬.𝟬𝟬𝟬,𝟬𝟬 𝗛𝗥𝗞 𝘇𝗮 𝗴𝗿𝗮đ𝗲𝘃𝗶𝗻𝘀𝗸𝘂 𝘀𝗮𝗻𝗮𝗰𝗶𝗷𝘂 𝗶 𝗿𝗮𝗱𝗼𝘃𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲!
 
To znači da ćemo kroz dogledno vrijeme imati očuvaniju kulturnu baštinu, puno veća saznanja o povijesti samog Svetog Lovreča i njegovog urbanističkog razvoja, kao i arheo-park što će jednog dana djelovati kao društveni, kulturni i turistički centar već ionako povijesnom i kulturnom baštinom bogatog Svetog Lovreča! 🏰
 
Lovreština.info

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email