Prije kave u 2: predstavljanje zbirke PoZiCa 2019. u srijedu, 13. studenog

pozica 2019.
12.11.2019. 08:54; ; Početna / Kultura / Prije kave u 2: predstavljanje zbirke PoZiCa 2019. u srijedu, 13. studenog

Gradska knjižnica Poreč poziva vas na predstavljanje XXIII. PoZiCe – zbirke literarnih i likovnih radova učenika prijateljskih gradova Poreča, Zaboka i Crikvenice koje će se održati u srijedu, 13. studenoga u 13 sati u Gradskoj knjižnici Poreč, na prvom katu Odjela za djecu i mlade.

PoZiCa svake godine iznjedri najbolje učeničke radove. Zajedničkim trudom i zalaganjem, kroz više od dva desetljeća, profesori i knjižničari ovih triju gradova trude se promicati jezično izražavanje s ciljem njegovanja standardnog hrvatskog jezika, ali i očuvanja njegovih zavičajnih idioma, koji ga čine bogatijim i posebnim.

Naš program obogatit će pohvaljeni učenici na natječaju „Nagrada Laurus nobilis“ čiji su radovi, uz one nagrađene Rebeke Demarki Milanović, Aleksandre Šehanović i Adriana Zbašnika, uvršteni u ovogodišnju zbirku, a to su: Nora Klobas, Lucia Sorčić, Emili Simonetti, Benedetta Terzić, Letizia Sonia Pozzi, Gloria Divjak, Ana Borštner, Sena Ahmetović, Roberta Radman, Klara Pauletić i Ilari Stojnić.

Nakladnik ovogodišnje zbirke je Grad Zabok.

Dođite i podržite ih!

Print Friendly, PDF & Email