NEWS

U nedjelju je u Labincima svečano proslavljen Sveti Ivan Krstitelj, zaštitinik mjesta

1a1c7a0ba8794f499343f3710b15a9ab_XL
25.06.2018. 23:17; Učitavanja: 239; Početna / Novosti / Okolne općine / U nedjelju je u Labincima svečano proslavljen Sveti Ivan Krstitelj, zaštitinik mjesta

U nedjelju, 24.lipnja 2018. svečano je proslavljen dan zaštitnika mjesta Labinci, Sveti Ivan Krstitelj. Vjernici su svečanom misom i procesijom kroz mjesto započeli slavlje u jutarnjim satima, a navečer je, u organizaciji Zajednice Talijana Labinci te Općine i TZ Općine Kaštelir-Labinci, održana vrlo posjećena pučka fešta sa gastronomskom ponudom za sve prisutne.

 U kulturno umjetničkom programu predstavile su se sve grupe koje djeluju pri Zajednici Talijana Labinci, od najmlađih do najstarijih.

 Program je počeo plesnim koreografijama koje je osmislila voditeljica Tanita Perčić, a nastupile su dvije grupe djevojčica koje pohađaju radionice modernog plesa. Mlađa grupa- Latice, koja broji 20 djevojčica u dobi od 4 do 8 gidina,  odplesala je koreografiju ”Singing in the rain”, a starija grupa- Stars , 13 djevojčica u dobi do 14 godina, koreografiju ”Fight song”.

Poslije mladih plesačica nastupile su minipjevačice koje vježbaju solo pjevanje uz voditeljicu Dianu Bernobić Sirotić, a  nastupile su po slijedećem redoslijedu:

  •  Nikol Močibob –  44 gatti
  • Demi Bravar – Girasole
  • Lara Brizić – Valerie
  • Stephanie Bernobić – I’m yours

Gosti iz susjedne Zajednice Talijana Višnjan, mješoviti zbor Arpa pod vodstvom Marka Ritoše nastavio je program sa tri pjesme – Terra Magica, One dvi naranče i jedna talijanska.

Zadnja na pozornici bila je vokalna etno skupina Zajednice Talijana Labinci ” Nigrignanum” pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić. Domaćini su isto tako odpjevali 3 pjesme i to La strada ferrata, E viva l’ vin del’Istria i Kad mendule procvitaju.

 Voditeljica programa pozvala je zatim sve prisutne da pogledaju izložbu radova nastalih na tečju dekorativnih tehnika koje su financirali Talijanska unija i Pučko učilište iz Trsta. Radionice, u okviru programa ”Univerzitet za treću dob”  su trajale  4 mjeseca i iznjedrile su veliki broj dekorativnih i uporabnih predmeta.  Tečaj je vodila Ester Diklić, a polaznice su realizirale personalizirane sapune, košarice, drvene vješalice, pladnjeve za posluživanje, klupice ( škanjiče) , zidne dekoracije od gipsa i mdf materijala sa efektom metala i drva, vijence za Uskrs te jaje od plexiglasa sa unutarnjom dekoracijom.  Osim toga izložene su i reciklirane te restaurirane stare stolice.  Polaznice su voditeljicu tečaja ovom prilikom iznenadile prigodnim poklonom.

Program je nastavljen muzikom i plesom za koji se pobrinula odlična grupa Malvazija band stvorivši  super štimung, a u međuvremenu su svim prisutnim mještanima i gostima, uz piće, ponuđeni fuži i kapuz, a zatim i kolači. Na zadovoljstvo sviju, muzika i druženje potrajali su do kasno u noć .

 

E.D.

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email