NEWS

„Priče iz šume“ nastavljaju sa svojim radionicama u Poreču

IMG_20200827_174603
08.09.2020. 13:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / „Priče iz šume“ nastavljaju sa svojim radionicama u Poreču

Kolektiv Priče iz šume koji svoje radionice provodi u Šijanskoj šumi u Puli, održao je svoju prvu radionicu u Poreču krajem kolovoza. Interes roditelja i djece bio je izuzetan, pa već najavljuju svoju drugu radionicu 11. rujna u šumici na Porto Busoli pored Červara s početkom u 17 sati.

Radionice su predviđene za djecu od 4 do 12 godina, a u njima se kombiniraju senzorne vježbe, motoričke igre i kreativno izražavanje kako bi djeca spoznala da su neodvojivi dio prirode. Ovakve šumske radionice kod djece razvijaju samostalnost, spretnost, potiču istraživanje i promatranje živog svijeta koji ih okružuje.

Za radionicu u petak 11.9. potrebno se je prijaviti na e-mail [email protected] ili u Inbox na facebook stranici Priče iz šume – radionice za djecu. Radionica traje 90 minuta, a okupljamo se u 17 sati u baru s drvenim klupama u šumici na Porto Busoli. Preporučena donacija za radionicu je 50 do 70 kuna.

Svoj jedinstveni pristup u edukaciji djece u prirodi „Priče iz šume“ žele provoditi po raznim gradovima Istre, pa će početkom listopada održati svoju sljedeću radionicu na Punta Corrente  u Rovinju.

ŠUMSKA PEDAGOGIJA je disciplina koja povezuje upoznavanje šumskih ekosustava s odgojno-obrazovnim radom u prirodnom okruženju. Najvažnije je kod djece potaknuti pozitivne osjećaje za vrijeme boravka u šumi, koji će ih ponovo vratiti u šumu tako da je prepoznaju kao stanište izuzetne vrijednosti.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email