NEWS

Prevencija ovisnosti i nasilja na Internetu za porečke učenike u Talijanskoj osnovnoj školi B.Parentin

1. TOS 1
02.12.2021. 10:20; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Prevencija ovisnosti i nasilja na Internetu za porečke učenike u Talijanskoj osnovnoj školi B.Parentin

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti (MBO), dana 29.11.,  u Talijanskoj osnovnoj školi Bernardo Parentin realiziran je program usmjeren prevenciji ovisnosti i nasilja putem Interneta  za sve učenike viših razreda škole. Gošća predavačica u školi bila je dugogodišnja suradnica Porečkih škola i timaova za zdravlje, gđa. Alica Rosić Jakupović iz Odsjeka za prevenciju policijske uprave istarske.

Tema je bila cyberbulling te je zaokupila interes i pažnju učenika. Moderne generacije djece i mladih sve više vremena provode na internetu , najčešće pri tom ne raspoznaju na Internetu pouzdane od nepouzdanih izvora te su nerijetko izloženi neprimjerenim sadržajima pa i nasilju. Tako su rizici za odrastanje djece i mladih koji vrebaju putem Interneta sveprisutni. Upravo zato gđa. Alica je upoznala djecu s rizicima i značajem zaštite od opasnosti koje vrebaju putem Interneta, o važnosti odgovornog pretraživanja Interneta te odgovornog upravljanja vlastitim podatcima. Poseban naglasak u radu s djecom bio je na čuvanju osobnih podataka i kritičkom promišljanju i odlučivanju prije nego što svoje osobne podatke učine široko dostupnima.  Djeca su vrlo aktivno i zainteresirano pratila izlaganje.

Program u MBO za TOŠ u suradnji sa Zdravim gradom Poreč koordinira školski psiholog Goran Poropat koji i sam za školu odrađuje dijelove timski planiranog porečkog programa u MBO 21.

 

Zdravi grad Poreč
i
TOŠ B. Parentin

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email