NEWS

Preminuo poznati istarski vinar Marijan Arman

arman_wines_2
02.03.2022. 12:55; ; Početna / Crna kronika / Preminuo poznati istarski vinar Marijan Arman

IN MEMORIAM MARIJAN ARMAN 1959.-2022.
“Dragi prijatelji, u dubokoj tuzi javljamo da nas je napustio naš voljeni tata, naša velika podrška, motivacija i snaga.
Neizmjerna ti hvala na svemu, tata. Mirno spi i ne bacilaj.” – piše na facebook stranici Arman Marijan Wines.

“Ne volimo reći da uzgajamo lozu, već da se međusobno odgajamo i upoznajemo. Mi ne proizvodimo, već ŽIVIMO vino. Mislimo da se bavimo najljepšom umjetnošću na svijetu – vinom.” – volio je reći Marijan Arman.

Ljubav prema proizvodnji vina je u svijest obitelji Arman utkao davnih 1880-tih Marijanov pradjed Ivan zasadivši prvi vinograd. Strast prema istarskoj zemlji te znanje o lozi i vinu, prenosilo se sa generacije na generaciju (sa oca na sina, od djeda na unuka..) te je tako vinova loza s vremenom prerasla u razlog za život. 

Postepeno uvodeći novu tehnologiju i znanja, Marijan je unaprijedio tradicionalni način proizvodnje vina, te se tako sredinom 1990-tih dogodio najveći preokret vinarije. Bilo je to vrijeme takozvanog Vinskog proljeća, kada je vinarija počela nizati značajnije uspjehe na tržištu te je među prvim entuzijastima modernizirala svoj podrum i krenula u suvremenu, kvalitetnu proizvodnju vina. Do danas je Marijan nastavlja tradiciju zajedno sa kćerima Ines i Ninom, posebnu pažnju posvećujući autohtonim istarskim sortama malvaziji i teranu. 

(dv,  REX)

Print Friendly, PDF & Email