NEWS

Preminuo Bruno Nefat, poznati arhitekt i istarski političar

bruno
02.05.2019. 13:34; ; Početna / Crna kronika / Preminuo Bruno Nefat, poznati arhitekt i istarski političar

Nakon duge i teške bolesti jutros nas je napustio Puljanin Bruno Nefat, poznati arhitekt i jedan od dugo godina najaktivnijih oporbenih političara u Istri. Preminuo je, kako neslužbeno saznajemo, jutros oko 6 sati u Općoj bolnici Pula.

Bruno Nefat, rođen 1962., oženjen je, otac je dvoje djece, diplomirani je arhitekt. Bio je pročelnik i ravnatelj Županijskog zavoda za prostorno uređenje, radio je i na pripremi i realizaciju EU projekata, bio je predsjednik i obnašao niz dužnosti u Društvu arhitekata Istre. Od 2008. godine vlasnik je i direktor projektantske tvrtke ,Modus’.

Kao predstavnik Ladonje bio je kandidat za župana Istarske županije 2013. godine te za gradonačelnika Pule 2009.

Uvijek odmjereni ali glasni vijećnik u pulskom Gradskom vijeću uvijek se zalagao za dijalog i argumentiranu raspravu, ali je nakon sedam godina, 2016., dao ostavku nakon što se po tko zna koji put nije poslušao glas struke u planiranju razvoja grada.

Pamtimo tada izrečenu njegovu misao kako, kao i voda, ljudska sklonost da regulira neuravnoteženost uvijek nađe svoj put.

Pamtit ćemo Bruna prije svega kao dobrog, toplog čovjeka koji ni u najtežim trenucima nije gubio optimizam i nadu, uvijek spreman pomoći drugome.

Iskrena sućut njegovoj obitelji… Gubitak je i za njih i za Istru nenadoknadiv.

 

(iPress)

Print Friendly, PDF & Email