NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Prema istraživanju ADACA velika većina Nijemaca traži odmor izvan destinacija s masovnim turizmom

adac-pin
21.10.2022. 11:53; ; Početna / Gospodarstvo / Prema istraživanju ADACA velika većina Nijemaca traži odmor izvan destinacija s masovnim turizmom

ADAC  , njemački automobilski klub sa preko 16 milijuna  članova, obavio je putem  PIN programa  u kolovozu ove godine iscrpno istraživanje o mogućoj potražnji Nijemaca za turističku sezonu  u europskim destinacijama za 2023. godinu.

Rezultati istraživanja govore da uprkos brojnim opterećenjima recesijom, energetskom krizom, pandemijom i ratu u Ukrajini, zanimanje Nijemaca za turističkim putovanjima ostaje jednako visoko kao i ove godine.
Za Hrvatsku jako bitan pokazatelj budući da Nijemci čine najbrojnije naše turiste. Europa će za Nijemce ostati i dalje u žiži interesa dok će interes za daleke destinacije i dalje padati.

Najveće zanimanje Nijemaca ostaje na prvom mjestu  i dalje Njemačka kao domaća destinacija, a slijedi na drugom mjestu Francuska i na trećem Italija.
Hrvatska  u izvješću nije spomenuta iako je prema prošlogodišnjem istraživanju na primjer Istra bila prvi europski izbor Bavaraca u kamping segmentu ?!

Najtraženije i najzanimljivije destinacije će biti one sa dobrom i jakom ponudom  plaž (22%), slijedi aktivni odmor (16%) i gradska putovanja(13%).

Najveći  dio ispitanika članova  ADAC-a  (čak 56%) je ove godine koristilo turističke usluge, a 22% je putovalo čak i više puta nego 2021.g.

No najvažniji je podatak da se 92% Nijemaca koji su putovali ove godine,  neće odreći turističkih putovanja za 2023.g.

Po mišljenju svih ispitanika najveći element u marketingu koji ih je  posebno privlačio je bilo fleksibilan pristup domaćina kod uvjeta knjiženja rezervacija ( bookinga).
Zanimljiva je i osviještenost mlađe turističke populacije  ( od 18 do 24.god.) koja smatra da je održivost u turizmu najvažnija.

No najjači element potražnje i atrakcije kad je turizam u pitanju , kod čak 54% ispitanika je destinacija van  masovnog   turističkog  prostora i ugođaja.

Sudeći prema ovim pokazateljima , dobro bi bilo da naši turistički  zaposlenici, stratezi i marketing-stručnjaci dobro prouče ovu studiju jer kako izgleda njemački jezik će nam  biti dominantan i naredne godine.

Jerko Sladoljev, TOP camping

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email