NEWS

Prema ADAC / Pincamp analizi koja je objavljena ovih dana Hrvatska je druga najskuplja kamping destinacija u Europi

06.04.2022. 14:38; ; Početna / Gospodarstvo / Prema ADAC / Pincamp analizi koja je objavljena ovih dana Hrvatska je druga najskuplja kamping destinacija u Europi
PiNCAMP_ADAC_Logo_25_RGB1-678x381

Za jednu kamping obitelj, dvoje odraslih i desetgodišnje dijete  u Hrvatskoj će Nijemci koji su kod nas najbrojniji (ali i drugi kampisti ),  morati iskeširati u prosjeku 60,32 Eura dnevno. 
Ispred nas su Švicarci sa 64,28 Eura dok s druge strane Nijemci mogu u svojim kampovima skoro najjeftinije kampirati sa cijenom koja je gotovo 50 posto niža  od naše i iznosi u prosjeku za te iste usluge  38,30 Eura .

Bitno je za napomenuti da  su naši najbrojniji gosti u kampovima Nijemci i koji mogu kod kuće, kako smo napisali, kampirati  za tridesetak Eura,  što u godinama kriza i dilema kamo putovati može predstavljati definitivno prevagu. Sve bi to moglo snažno itekako utjecati kod odluka za putovanjima, a pogotovo za   štedljive Nijemce .

Najpogodniji odnos cijene i kvalitete u kamping uslugama u Europi nudi Švedska sa cijenom od 37,40 Eura po obitelji i noćenju.  

Ono što u ovoj analitici  cijena djeluje malo paradoksalno  ( a trebalo bi govoriti o kvaliteti usluga) je i činjenica da na primjer Švicarske, koja je  prema skupoći na prvom mjestu u  Europi,  gotovo i nema u ADAC  kamping vodiču   tzv.  „Superplatzeva“ ili najboljih kampova Europe , dok ih Hrvatska ima petnaestak, što nas po skupoći donekle može i opravdavati .

Ali  kada  stavimo na vagu  i povećanja svih drugih usluga u turističkoj košarici ( pogotovo goriva) , očekuje nas  uz krizu, zaista vruće ljeto.

napisao: Jerko Sladoljev, TOP Camping

Print Friendly, PDF & Email