NEWS

Pregled i najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
29.07.2019. 11:05; Učitavanja: 166; Početna / Obavijesti / Pregled i najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

Glazbeno-scenska djelatnost 

srijeda, 31. 7. u 21.00 Jazz u lapidariju
Month of Sundays

Alexander Kranabetter, rog
Philipp Harnisch, alt-saksofon
Ivo Fina, gitara
Johannes Wakolbinger, bubnjevi

lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine

Mladi austrijski kvartet, koji oduševljava aranžmanima i izvedbom, donosi osvježavajući zvuk što povezuje akustiku i elektroniku. U koncertu će posebno uživati istinski poznavatelji džeza, kao i publika koja voli opuštajuće, pomalo misteriozne glazbene poslastice.

Ulaz je slobodan.

petak, 2. 8. u 21.00 Koncerti u Eufrazijani

Stratos Quartett

Katharina Engelbrecht, violina
Magdalena Eber, viola
Jan Ryska, violončelo
Mari Sato, klavir

Eufrazijeva bazilika

Suradnja s Austrijskim kulturnim forumom iz Zagreba u Eufrazijanu donosi uvažen gudačko-klavirski kvartet. Mladi glazbenici, s obzirom na svoje raznoliko podrijetlo (Austrija, Japan, Češka), iz svojih individualnih iskustava i pristupa glazbi stvaraju svjež zajednički zvuk te neuobičajen klavirski kvartet približavaju široj publici.

Koncerti su dostupni uz kupnju ulaznice po cijeni od 50 kuna na ulazu u Eufrazijevu baziliku jedan sat prije početka koncerta. Moguće je ulaznice i rezervirati ili kupiti internetskim putem na [email protected]. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan.

Kino 

četvrtak, 1. 8., petak, 2. 8. i subota, 3. 8. u 19.00
Priča o igračkama 4
izvorno ime: Toy Story 4
redatelj: Josh Cooley                                                                                        
žanr: avanturistička komedija
uloge: Krešimir Mikić, Ranko Zidarić, Barbara Prpić, Zora Zidarić, Živko Anočić, Marko Cindrić, Domagoj Janković, Enes Vejzović
trajanje: 100 minuta 

sadržaj: Disney donosi nevjerojatnu priču o igračkama i njihovom uzbudljivom oživljenom svijetu te pustolovini bogatoj prijateljstvom i humorom. Glavni junak, igračka Woody, oduvijek je bio uvjeren u svoje mjesto u svijetu te mu je prioritet bio brinuti za svoju djecu, Andyja i Bonnie. Bonnie okuplja cijelu ekipu na obiteljski izlet i Woody završava na neočekivanoj avanturi s davno izgubljenom prijateljicom Bo Peepom. Taj će im izlet pokazati koliko svijet može biti velik za igračku. 

četvrtak, 1. 8. u 21.00
Koža – kategorija 15
izvorno ime: Skin
redatelj: Guy Nattiv
žanr: biografija, drama
uloge: Jamie Bell, Danielle Macdonald, Daniel Henshall
trajanje: 118 minuta

sadržaj: Bryon Widner bio je jedan od najtraženijih skinheda na FBI-ovoj listi. Zastrašujuće rasističke tetovaže kojima je pokriven od glave do pete simboliziraju zločine iz mržnje. Kada Bryon upoznaje Julie i njezine tri mlade kćeri, odgovornost očinstva snažno ga potakne da napusti pokret i život pun mržnje. Bryonova bivša banda njegovu je odluku dočekala na nož. Uz pomoć FBI-ja Bryon prolazi kroz čak 25 brutalnih operacija uklanjanja tetovaža u zamjenu za razotkrivanje zločina na koji se svaka pojedina tetovaža odnosi, što kulminira uhićenjem i osudom bande.

 

petak, 2. 8. i subota, 3. 8. u 21.00
Spider-man: Daleko od kuće – kategorija 12
izvorno ime: Spider-Man: Far from Home
redatelj: Jon Watts 
žanr: akcija, avantura
uloge: Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Zendaya, Samuel L. Jackson
trajanje: 130 minuta 

sadržaj: Nakon događaja s Osvetnicima Peter Parker s prijateljima odlazi na ljetni odmor u Europu. Miran odmor prekida im opasan Mysterio, a Spider-man se mora suočiti s prijetnjama u svijetu koji se zauvijek promijenio.

Osim na blagajni Učilišta, ulaznice je moguće rezervirati i kupiti internetskim putem na [email protected].

Likovna djelatnost 

U Maloj galeriji otvorena je samostalna izložba slika Matije Bajca Organizirani kaos.

trajanje izložbe: do 24. 8. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 17.00 – 22.00, osim nedjeljom i blagdanima.

Magistar likovne pedagogije Čakovčanin Matija Bajc po prvi se puta predstavlja porečkoj likovnoj publici samostalnom izložbom Organised chaos / Organizirani kaos. Izlaže se dvanaest radova, akrila na ljepenci, drvu i platnu, i njegov diplomski rad Instalacija iz 2016. godine. Okosnicu radova čine geometrijski motivi, a nadahnuće u stvaralaštvu i nizozemski slikar Piet Mondrian.

 

U galeriji Zuccato otvorena je izložba Grupe OHO.

trajanje izložbe: do 18. 8. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 22.00

izlažu: Marko Pogačnik, Iztok Geister Plamen, Marjan Ciglič, Milenko Matanović, Andraž Šalamun, Tomaž Šalamun, Naško Križnar, David Nez, Matjaž Hanžek, Vojin Kovač Chubby, Aleš Kermauner, Franci Zagoričnik, Niko Lehrman

OHO je svjetski poznata konceptualna neoavangardna grupa koja je bila aktivna u raznim fazama od 1962. do 1971. godine. Rad grupe OHO bio je povezan s filozofijom reizma, zatim arte poverom, umjetnosti tijela, performansom, eksperimentalnim filmom, lend artom, intervencijama u prirodi, a potom i transcedentalnim konceptualizmom.

Izložba se održava sklopu projekta „Umjetnik na odmoru 2019. / Valamar“ koji organiziraju Institut za istraživanje avangarde i Kolekcija Marinko Sudac u suradnji s tvrtkom Valamar Riviera d.d. i Pučkim otvorenim učilištem Poreč.

Izloženi radovi su iz Kolekcije Marinko Sudac. 

U Istarskoj sabornici otvoren je 59. Annale: Da nam živi, živi rat.

trajanje izložbe: do 15. 9. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 22.00, osim nedjeljom i blagdanima

Porečki Annale najstarija je hrvatska skupna likovna izložba suvremene umjetnosti koja se neprekidno održava od 1961. godine. Annale prikazuje stanje suvremene likovne umjetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni te je tematskog karaktera.

Ovogodišnji izbornik, Siniša Labrović, 59. porečki Annale zamislio je kao slavlje života u ratu u svim njegovim vremenskim izvedenicama. Kako se sjećamo života u Jugoslaviji, objašnjava Labrović, niti Jugoslavija nije bila imuna na militarizam i glorifikaciju rata. U Jugoslaviji se slavio Drugi svjetski rat, a život je organiziran kao postratno stanje. Zatim su uslijedili ratovi od 1991. do 1999., u kojima su sudjelovale sve jugoslavenske federalne sastavnice, osim Makedonije. Nakon toga svi opet živimo u postratnom stanju, a radi li se, u stvari, o predratnom stanju, to ćemo tek vidjeti. Može se i reći da kod nas vrijedi da je politika nastavak rata drugim sredstvima.

na izložbi izlažu: Aernout Mik, Baran Çağinli, Zev Asher, Andreja Kulunčić, Antun Maračić, Pavo Urban, Ivan Faktor, Armina Pilav i Ana Dana Beroš, Lana Čmajčanin i Igor Grubić, Ibro Hasanović, Adela Jušić, Driton Hajredini, Alban Muja, Dejan Kaludjerović, ŠKART: Đorđe Balmazović i Dragan Protić + Žene u crnom + Saša, Marko Marković, Hrvoje Polan, Slaven Tolj, Nermin Duraković.

Print Friendly, PDF & Email