NEWS

Pregled događanja u organizaciji Pučkog učilišta Poreč za ovaj tjedan

poup-logo-v
09.09.2019. 13:00; ; Početna / Obavijesti / Pregled događanja u organizaciji Pučkog učilišta Poreč za ovaj tjedan

Likovna djelatnost

 Još je ovog tjedna u Istarskoj sabornici otvoren 59. Annale: Da nam živi, živi rat.

trajanje izložbe: do 15. 9. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 21.00, osim nedjeljom i blagdanima

Porečki Annale najstarija je hrvatska skupna likovna izložba suvremene umjetnosti koja se neprekidno održava od 1961. godine. Annale prikazuje stanje suvremene likovne umjetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni te je tematskog karaktera.

Ovogodišnji izbornik, Siniša Labrović, 59. porečki Annale zamislio je kao slavlje života u ratu u svim njegovim vremenskim izvedenicama. Kako se sjećamo života u Jugoslaviji, objašnjava Labrović, niti Jugoslavija nije bila imuna na militarizam i glorifikaciju rata. U Jugoslaviji se slavio Drugi svjetski rat, a život je organiziran kao postratno stanje. Zatim su uslijedili ratovi od 1991. do 1999., u kojima su sudjelovale sve jugoslavenske federalne sastavnice, osim Makedonije. Nakon toga svi opet živimo u postratnom stanju, a radi li se, u stvari, o predratnom stanju, to ćemo tek vidjeti. Može se i reći da kod nas vrijedi da je politika nastavak rata drugim sredstvima.

na izložbi izlažu: Aernout Mik, Baran Çağinli, Zev Asher, Andreja Kulunčić, Antun Maračić, Pavo Urban, Ivan Faktor, Armina Pilav i Ana Dana Beroš, Lana Čmajčanin i Igor Grubić, Ibro Hasanović, Adela Jušić, Driton Hajredini, Alban Muja, Dejan Kaludjerović, ŠKART: Đorđe Balmazović i Dragan Protić + Žene u crnom + Saša, Marko Marković, Hrvoje Polan, Slaven Tolj, Nermin Duraković. 

Otvorena je 29. međunarodna studentska kiparska škola Montraker.

Posjetitelji mogu pratiti rad sudionika Montrakera u kamenolomu u Vrsaru sve do 14. rujna, od ponedjeljka do subote 8.00 – 12.00 i 16.00 – 19.00. Izložba fotografija s prošlogodišnjeg fotonatječaja Montrakera bit će otvorena do 12. rujna 17.00 – 20.00.

I ove će se godine održati fotonatječaj na koji se mogu javiti svi zainteresirani fotografi, a podijelit će se i tri nagrade. Detaljnije o natječaju može se potražiti na stranicama Učilišta www.poup.hr.

Osim studenata, skulpture predstavljaju i njihovi profesori mentori, a u radu im pomažu profesionalni kamenoklesari. Jednom gotove skulpture postavit će se u javni prostor. 

U galeriji Zuccato otvorena je samostalna izložba skulptura Alena Ožbolta The Life of Forms / Život oblika.
Decumanus 34
trajanje izložbe: do 28. 9. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 21.00, osim nedjeljom i blagdanima.

Kipar, scenograf i dizajner jedan je od najaktivnijih slovenskih umjetnika. Realizirao je brojne i raznovrsne umjetničke projekte i izložbe kod kuće i u inozemstvu. Za samostalnu izložbu Rub, Igra suza, Dvoje, Još 2003. primio je najprestižniju slovensku državnu nagradu za umjetnički rad, Prešernovu nagradu. 2002. prima najviše priznanje za umjetnički rad koje dodjeljuje Sveučilište u Ljubljani, nagradu „Priznanje značajnih umjetničkih radova“.

Posjet svim izložbama je besplatan.

Kino

četvrtak, 12. 9., petak, 13. 9. i subota, 14. 9. u 19.00
Prevarantice s Wall Streeta – kategorija 15
izvorno ime: Hustlers
redatelj: Lorene Scafaria
žanr: komedija, drama, kriminalistički
uloge: Jennifer Lopez, Constance Wu, Cardi B, Julia Stiles
trajanje: 107 minuta

sadržaj: Priča prati plan za osvetu dviju zaposlenica striptiz-kluba koje udružuju snage protiv muškaraca s Wall Streeta, njihovih klijenata. Uz Lopez i Cardi, u filmu gledamo i Constance Wu, Lili Reinhart, Keke Palmer, Juliju Stiles i dobitnicu Oscara Mercedes Ruehl. Radnja filma nadahnuta je člankom iz New York Magazinea iz 2016. godine.

četvrtak, 12 . 9., petak, 13. 9. i subota, 14. 9. u 21.00
Ono: Drugo poglavlje – kategorija 15
izvorno ime: It Chapter Two
redatelj: Andy Muschetti
žanr: horor, triler
uloge: James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Skarsgard
trajanje: 165 minuta

sadržaj filma: Bill Skarsgard reprizira svoju ulogu Pennywisea, kao i mladi članovi tzv. Kluba gubitnika – Jaeden Martell, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Jeremy Ray Taylor, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer i Wyatt Oleff. U ovome filmu gledamo i jaka glumačka pojačanja kao što je James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Hader, Jay Ryan, Isaiah Mustafa, James Ransone i Andy Bean, u ulogama odraslih verzija članova Kluba. Muschietti režira film prema scenariju Garyja Daubermana, temeljenom na kultnoj knjizi It Stephena Kinga.

Osim na blagajni Učilišta, ulaznice je moguće rezervirati i kupiti internetskim putem na [email protected].

Obrazovna djelatnost 

Započinju upisi na verificirane tečajeve stranih jezika, programe osposobljavanja i kreativne radionice.

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u e-radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč možete pohađati nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stalne stručne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programe je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Osim jezičnih tečajeva, upisujemo polaznike i u program osposobljavanja za računovodstveno-knjigovodstvenog referenta. U 120 nastavnih sati, pohađajući stručno-teorijsku nastavu, polaznici usvajaju znanja za evidentiranje poslovnih događaja i vođenja poslovnih knjiga u računalnom programu Synesis.

Za djecu koja vole pjevati, plesati, crtati i rasti uz glazbu u tijeku su i upisi u glazbeni vrtić za djecu predškolske dobi i pripremni glazbeni razred za djecu koja pohađaju prvi i drugi razred osnovne škole. Nastava započinje 30. rujna!

Više informacija o upisima moguće je dobiti putem e-pošte [email protected] ili na broju telefona: 052 887 216.

Print Friendly, PDF & Email