NEWS

PREDSTOJEĆEG VIKENDA IGRA SE 20. KOLO A-2 LIGE KOŠARKAŠA U KOJEM SUTRA ISTARSKI DERBI IGRAJU »POREČ« I »PURIS«

24.02.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / PREDSTOJEĆEG VIKENDA IGRA SE 20. KOLO A-2 LIGE KOŠARKAŠA U KOJEM SUTRA ISTARSKI DERBI IGRAJU »POREČ« I »PURIS«

Uvjerljivim porazom u prošlom kolu u istarskom derbiju na gostovanju kod »Pule Unlimited« košarkaši »Poreča« vjerojatno su se oprostili od obrane naslova prvaka A-2 lige – zapad do kojeg ih može dovesti još samo teorija.

– Realno govoreći, nemamo više izgleda za obranu naslova – objektivan je centar »Poreča« Marko Jelavić. – Nažalost, pojedine utakmice nismo odigrali na prošlosezonskom nivou i zasluženo smo ih izgubili, kao što je bila ova s Puljanima. Međutim, do kraja sezone nismo izgubili sve ambicije. Valja ligu pošteno odigrati do kraja i pokušati ostvariti što je moguće bolji plasman.

Igrali ste u drugom dijelu sezone sa sva tri glavna kandidata za naslov, »Pulom«, »Kantridom« i »Jadrankom«. Kome dajete najviše izgleda za titulu?

– Definitivno »Kantridi«. Radi se o vrlo dobro složenoj momčadi koja ima i najširi izbor igrača i najviše ambicija. Mislim čak da ima i najlakši raspored do kraja.

Vas sutra od 20 sati u dvorani SRC »Veli Jože« očekuje susjedski derbi s pazinskim »Purisom«?

– Kao i svaki susjedski derbi i taj će susret imati posebnu draž s obzirom da je susjeda uvijek poseban gušt pobijediti. U toj utakmici nastupit ćemo nekompletni, bez kapetana Aleksandra Gaćine i Nebojše Brkića koji su zauzeti poslovnim obvezama, ali svejedno očekujem našu pobjedu. Mislim da smo i bez njih kvalitetniji od Pazinaca i da ćemo to na našem parketu i dokazati. Bez obzira što gosti u svojim redovima imaju perspektivi, kvaliteta je u ovom trenutku na našoj strani.

U najznačajnijoj utakmici kola malološinjska »Jadranka« gostuje u Kraljevici?

– Tu bih apsolutnu prednost dao »Kraljevici« koja mora pobijediti da bi i ona ostala »u igri« za eventualni naslov.

Kako ocjenjujete izglede ostalih istarskih momčadi u kolu?

– »Rovinj« bi kod kuće trebao pobijediti »Opatiju« premda su domaćini jako nepredvidiva momčad. »Stoja« kod kuće mora dobiti »Matulje RD« jer joj je to zadnja nada u spas. Puljani iz kola u kolo igraju sve bolje i taj bi njihov napredak i rezultati trebali početi nagrađivati.

K. Klarić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email