NEWS

Predstavnici talijanskog LAG-a “Alpi di Sarentino” posjetili Kaštelir i Labince

20231027_131648
27.10.2023. 20:49; ; Početna / Gospodarstvo / Predstavnici talijanskog LAG-a “Alpi di Sarentino” posjetili Kaštelir i Labince

Studijski posjet predstavnika talijanskog LAG-a “Alpi di Sarentino” LAG-u “Sjeverna Istra” tijekom razdoblja od 26.10.2023. do 29.10.2023. pružio je odličnu priliku za razmjenu iskustava i uspostavu suradnje na području održivog turizma i lokalnih proizvoda. Gosti iz talijanskog LAG-a izrazili su želju upoznati područje LAG-a “Sjeverna Istra”, uključujući gradove Novigrad, Buje i Umag, te sedam općina, među kojima je i Općina Kaštelir-Labinci.

Specifičan Robinzonski smještaj i prirodno okruženje kampa “Karli” izazvali su posebno zanimanje kod posjetitelja. Ovaj oblik smještaja obično uključuje boravak u prirodi, daleko od uobičajenih turističkih naselja, pružajući iskustvo blisko prirodi i održivom turizmu.

Tijekom posjeta gosti su imali priliku razgledati područje i uživati u degustaciji lokalnih proizvoda. Ovo je izvrsna prilika za promociju lokalnih proizvoda i razmjenu iskustava u vezi s njihovom proizvodnjom.

Osim toga, tijekom posjeta su razmijenjeni kontakti za eventualnu buduću suradnju. To može uključivati zajedničke projekte ili inicijative između LAG-a “Sjeverna Istra” i talijanskog LAG-a “Alpi di Sarentino” u cilju unapređenja održivog turizma i razvoja lokalnih proizvoda.

Ovaj studijski posjet igra važnu ulogu u jačanju međunarodnih veza i suradnji te može donijeti koristi i obema stranama u promociji održivog turizma i lokalnih resursa.

Antonia Kocijančić- Natura Camp Karli

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email