NEWS
LIDL s2 posao

Predstavnici obrtnika Poreštine održali radni sastanak s načelnikom Općine Funtana

Funtana načelnik obrtnici
03.06.2020. 10:01; Učitavanja: 548; Početna / Gospodarstvo / Predstavnici obrtnika Poreštine održali radni sastanak s načelnikom Općine Funtana

U ponedjeljak je održana sjednica Upravnog odbora Udruženja obrtnika Poreč a na kojoj se raspravljalo o aktualnoj problematici struke, mjerama pomoći i poteškoćama s kojima se susreću obrtnici u svom radu. Definiran je dnevni red Skupštine, te će se održati 10. lipnja 2020. Nakon sjednice, predstavnici obrtnika zajedno s predsjednikom Udruženja g. Zoranom Kalčićem posjetili su Općinu Funtana i načelnika Mladena Grgetu.

Na neformalnom sastanku s načelnikom Grgetom raspravljalo se o nizu tema vezanih uz obrtništvo. Cilj sastanka bio je upoznati načelnika s problematikom obrtništva, poteškoćama uzrokovanim virusom COVID 19, te pripremom i tijekom turističke sezone za koju su mnogi obrtnici izuzetno vezani.  Gospodinu Grgeti je predstavljena struktura obrtništva po djelatnostima u Općini Funtana gdje prevladavaju ugostitelji s 38 obrta, slijede trgovci s 10. U Općini Funtrana ukupno posluje 78 obrtnika. Načelnik Grgeta obećao je kako će sa svojim timom razmotriti inicijativu o formiranju fonda za potpore obrtnicima i poduzetnicima koji tek započinju s radom ili žele unaprijediti kvalitetu poslovanja.

Nakon općina Tar Vabriga i Funtana, Upravni će odbor Udruženja obrtnika Poreč nastaviti s posjetima drugim općinama Poreštine i načelnicima ostalih jedinica lokalne samouprave.

UO Poreč

Print Friendly, PDF & Email