NEWS

Predstavnici bratske Općine Bernbeuren posjetili Vižinadu

312270109_553829690078993_3522163765396774916_n
19.10.2022. 23:01; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Predstavnici bratske Općine Bernbeuren posjetili Vižinadu

Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo ove subote 15. listopada u Vižinadi ugostili načelnika prijateljske Općine Bernbeuren iz Bavarske, Karla Schleicha, i ravnateljicu tamošnjeg dječjeg vrtića Benediktu Bentenrieder, poručuju u Općini Vižinada.
Riječ je o svojevsrnom uzvratnom susretu nakon što je sedmočlana delegacija Općine Vižinada 09. rujna bila u trodnevnom posjetu Bavarskoj gdje smo sudjelovali na trećem po redu eventu Auberg Klassik.

Susret s našim njemačkim prijateljima ove smo subote započeli u općinskoj vijećnici gdje smo prezentirali naš projekt “Lavanda, mirisne note naše Vižinade” kroz koji se djeca upoznaju s ljekovitom i mirisnom biljkom koja se tradicionalno uzgaja u istarskim krajevima. Nakon toga smo svi zajedno posjetili dječji vrtić i Centar za posjetitelje Maraston. Susretu s delegacijom iz Bernbeurena prisustvovala je i ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Divna Radola te stručne suradnice i odgajateljice koje su prezentirale rad vrtića kroz projekte i aktivnosti te ideje za buduću suradnju dvaju vrtića iz ovih bratimljenih općina. Nastojanje je da se za nadolazeći Božić napravi zajednički projekt dva vrtića kojim bi se pokazali običaji i tradicija oba kraja. Ujedno, s našim posjetiteljima smo odgledali i zanimljivo airsoft događanje uprizorenja filma “Kelly’s Heroes” koji se prije više od 50 godina snimao u Vižinadi.

Općine Bernbeuren i Vižinada bratimljene su već četiri godine, i u tom periodu kroz vrlo uspješnu i prijateljsku suradnju razmjenjivali smo znanja i iskustva iz područja javnog života i razvojnih projekata. Naša međusobna interakcija osobito je snažna u segmentima razvoja poljoprivrede i turizma. Stoga nam je želja nastaviti s razmjenom znanja i provedbom aktivnosti koje pridonose razvoju multikulturalnosti, turizma, gospodarstva i ostalih sfera od zajedničkog interesa te se našim njemačkim prijateljima najiskrenije zahvaljujemo na posjeti.

Općina Vižinada

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email