NEWS

Predstavljena zbirka pjesama Tomislava Milohanića “Svjetlokazi”

IMG-d9196765601419461919ee40c2efc9a1-V
foto: Jelena Milohanić
20.12.2021. 18:15; ; Početna / Kultura / Predstavljena zbirka pjesama Tomislava Milohanića “Svjetlokazi”

“Knjiga Svjetlokazi Tomislava Milohanića poziva na ulazak čitatelja u unutrašnjost njegove vlastite  duhovne kuće koju je autor sagradio razmišljajući o mladima, o budućoj generaciji koja će pomoću njegovih svjetlokaza uvijek moći u tom prostoru pronaći odmorište, ali i značenje već pomalo zaboravljenih, tradicijskih  riječi. U šest ciklusa, toliko različitih začudnih i prostorija koje izlaskom kroz vrata na terasi dalje poziva na kretanje prema otvorenom prostoru, čineći okruženje proširenim dijelom te iste kuće čije granice tajanstveno prelaze u onovremeno Svjetlo koje vječno sjaji i privlači…”, rekla je u petak, 17. prosinca, književnica Diana Rosandić Živković na predstavljanju novoobjavljene zbirke poezije “Svjetlokazi” Tomislava Milohanića u Gradskoj knjižnici Poreč.

Zbirka nam donosi šest ciklusa pjesama. Prvi od njih, na čakavskom narječju, odvest će vas u arkadijski svijet djetinjstva u vilinskoj Istri, dok se kroz pasiju umjetnikova stvaranja isprepliću zbilja i slutnja. Sonetni adventski vijenac, koji je pjesnik pomno stvarao, zavući će nas u autentični ambijent seoske idile i zaogrnuti ugođajem iščekivanja i blagosti. Kroz zabilježene posebne životne trenutke, ovaj istarski književnik, nanovo nam je darovao razlog da se okupimo i zajedno slavimo život opjevan pisanom riječju.

Ovu lijepu pjesničku večer glazbenim nastupom obogatio je Gabriel Milohanić te Jelena Milohanić prigodnom izložbom fotografija.

 

fotografije: Jelena Milohanić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email