NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Predstavljen Konzorcij za jamstva "Istra 21"

24.03.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Predstavljen Konzorcij za jamstva "Istra 21"

Istarska razvojna agencija ponudila je poduzetnicima nove kredite i jamstva, u sklopu prve regionalne jamstvene sheme Konzorcij za jamstva "Istra 21". Riječ je o prvom takvom projektu u Hrvatskoj kojim se financira prvenstveno proizvodna djelatnost, izvijestili su danas na konferenciji za novinstvo u Puli predstavnici IDA-e. Istarski poduzetnici odsad će koristiti još jedan poticaj, to je jamstvo koje im nudi Konzorcij "Istra 21". Konzorcij, kao skup pravnih i fizičkih osoba osnivan radi zajedničkog pružanja kredita, proizlazi iz beskamatnih depozita koji tako obaraju kamatnu stopu.

Veličinom projekta definirana je i visina rizika u koji se poduzetnik upušta. Istarska razvojna agencija – IDA želi kreirati još jedan financijski instrument koji će biti potpora poduzetnicima, kaže direktor Istarske razvojne agencije Darko Lorencin. Konzorcij nastoji da kamatna stopa bude što niža, a poduzetniku se želi pomoći da lakše prođe bankarsku proceduru. Kreditiraju se prvenstveno proizvodne djelatnosti.

Konzorcij za jamstva "Istra 21" potvrda je kako je podneblje u Istri sazrjelo za prave poduzetničke projekte, tvrdi predsjednik IDA-e Darko Lorencin. Učlanjeno je pedesetak poduzetnika koji su u Konzorcij uplatili 26.500 kuna. Odobreno je 19 kredita u vrijednosti 12 milijuna, te 17 jamstava za poduzetničke projekte u iznosu od 2 milijuna kuna.

Radio Pula, 24.03.2006

Print Friendly, PDF & Email