NEWS

Predstavljanje knjiga “Blesimetar (I. – IV.)” u Gradskoj knjižnici 6. studenog

blesimetar
03.11.2023. 13:40; ; Početna / Kultura / Predstavljanje knjiga “Blesimetar (I. – IV.)” u Gradskoj knjižnici 6. studenog

Porečki Mjesec hrvatske knjige začinit ćemo znanstvenim druženjem, i to zabavnom i razumljivom fizikom, jer nam u goste stiže dr.sc. Saša Ceci, a predstavit će nam svoje knjige „Blesimetar (I. – IV.)“.

Da se složeni znanstveni koncepti mogu prezentirati na jednostavan način, dokazao je nebrojeno puno puta Saša Ceci, svestrani znanstvenik, koji uz svoj primarni rad u području fizike elementarnih čestica, a iza sebe ima 70-ak znanstvenih radova, vodi i sudjeluje u cijelom nizu važnih projekata, poput Skeptika u pubu i znanstvene emisije „Treći element“ na HRT-u. Neumorno se trudi u javnosti prenositi istinu te brani znanstvene stavove, a istovremeno promovira znanost među različitim populacijama.

 „Koliko je krivo biti u krivu“ pita nas ovaj znanstvenik, a „Šest godina stariji, nimalo pametniji“ šalje nam poruku „Svjetlo na kraju tunela smo mi“ i piše „Kroniku beznađa“.

Druženje, uz razgovor o znanosti, održat će se u ponedjeljak 6. studenog 2023. godine u 19 sati u matičnom odjelu Gradske knjižnice Poreč (Trg Marafor 3), a večer će moderirati Ivan Kraljević. Oni se nikada ne zadovoljavaju gotovim rješenjima, sve što živimo i što nas okružuje istražuju i propitkuju. I o tome raspravljaju. A na raspravu pozivaju i vas.

Svi ste dobrodošli!

Što god da radimo i što god da kažemo – bit ćemo u krivu. Jedino čemu se možemo nadati je da ćemo svaki sljedeći put naučiti još nešto i biti sve manje i manje u krivu. U nekom trenutku bit će teško razlikovati naše „u krivu“ i stvarnost. Ni onda nismo sigurni da smo u pravu, ali naša pogreška postaje nebitna. Ceci, S.

 

Gradska knjižnica Poreč

Print Friendly, PDF & Email