NEWS

Predsjednik porečkog SDP-a napustio stranku

Arduino Matošević
17.08.2013. 11:27; ; Početna / Politika / Predsjednik porečkog SDP-a napustio stranku

Trojica članova porečkog SDP-a – Marijan Filipović, Aleksandar Kovač i Darko Požarić, koji su u veljači ove godine isključeni iz stranke zbog neslaganja s njenim čelništvom, nakon podnijete zamolbe središnjici za poništenjem takvog rješenja, vraćeni su natrag odlukom statutarne komisije nacionalnog SDP-a.

Epilog je to prepucavanja u medijima i unutarstranačke pobune dijela članstva koji se udružio i početkom godine poslao otvoreno pismo centrali stranke i javnosti izražavajući nezadovoljstvo (ne)radom čelništva. A potonje je na ovogodišnjim lokalnim izborima donijelo najgori rezultat u povijesti SDP-a Poreča ne osvojivši niti jedno mjesto u Gradskom vijeću! Na jesen slijedi izbor novog rukovodstva stranke.

“Poništavaju se odluke gradskog odbora SDP-a Poreč o isključenju Filipovića, Kovača i Požarića. Rad gradskog odbora porečkog SDP-a nestatutaran je od vremena kooptiranja dvojice novih članova u to tijelo. Stoga su sve odluke gradskog odbora donesene nakon kooptiranja nestatutarne i poništavaju se”, piše u odluci statutarne komisije.

Obrazloženo je da kooptirani članovi Alen Popović i Miro Šošić nisu bili na izbornoj listi kandidata za Gradski odbor na izbornoj konvenciji stranke u lipnju 2010., pa time nisu ni mogli biti sljedeći na listi za ulazak u gradski odbor iza kandidata koji su dobili najveći broj glasova na toj konvenciji.

Dugogodišnji predsjednik porečkih socijaldemokrata Arduino Matošević, koji je navodno nakon ove odluke statutarne komisije sam istupio iz stranke zajedno s još jednim višegodišnjim članom, Linom Dobrilom, uskratio nam je komentar. Kazao je da će se oglasiti idući tjedan jer je sada na godišnjem odmoru.

Ali je zato Požarić rado komentirao da je zadovoljan ovakvim ishodom. Kao idući korak najavio je reorganizaciju porečkog SDP-a i izbor novog vodstva, a za što je otvoren prostor nakon odlaska dosadašnjeg predsjednika i Dobrile. Glavni zadaci bit će im omasovljenje članstva, česta prisutnost u javnosti i medijima te priprema za sljedeće lokalne izbore.

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE

Print Friendly, PDF & Email