NEWS

Pred dovršetkom 3 projekta Zavičajnog muzeja Poreštine

17.05.2008. 00:00; ; Početna / Kultura / Pred dovršetkom 3 projekta Zavičajnog muzeja Poreštine
993580.jpg

Prvi projekt ( najobimniji i s najviše novca ) je : Restauracija predmeta prapovijesne zbirke ( 60- setak keramičkih posuda, 50- setak metalnih predmeta ) – restauracija se privodi kraju u Arheološkom muzeju Istre u Puli, a vodi je restauratorica Đeni Gobić – Bravar. Ovi predmeti potiču iz željeznodobne nekropole – arheološki nalaz učinjen još 1873. godine, a on je inicirao osnivanje Zavičajnog muzeja Poreštine 1874. godine, pod imenom Istarski pokrajinski arheološki muzej. Izložba pod nazivom " Gradine prije grada" otvorit će se u svibnju 2009. godine.
Drugi projekt je Pedagoška radionica o mozaicima, a u njemu su učestvovala djeca od 3 – 14 godina starosti. Iz dječjeg vrtića "Radost – 2 " učestvovala je mješovita grupa djece od 3 – 6 godina starosti sa tetama Nedom Ružić i Višnjom Đurin – Ipša, a oni su obišli stari dio grada, fotografirali mozaike i onda učili izađivati mozaike. Izradili su 25 mozaika – malih formata. Učenici viših razreda Talijanske OŠ "Bernardo Parentin" sa svojim profesorom Lukom Stojnićem izradili su 2 mozaika – velikog formata. Izložba ovih radova bit će otvorena u Galeriji Sinčić – u lipnju 2008. godine.
Treći projekt je objavljivanje slikovnice " Zuane – nedostojni gospodar palače Sinčić", a autorice su: teksta Elena Uljančić – Vekić i ilustracija Petra Pilat – Jakovčić. Slikovnica je trenutačno u recenziji, namijenjena je djeci 4 razreda OŠ, a tiskanje i prezentacija će biti do konca 2008. godine.

R.V.A.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email