NEWS

Poziv volonterima za restauracijski kamp na Učki – Let’s Connect!

51004671823_0b8e2778ed_o (1)
01.06.2022. 18:43; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Poziv volonterima za restauracijski kamp na Učki – Let’s Connect!

Udruga Biom poziva volontere koji žele steći praktična znanja u restauraciji travnjaka da se prijave za edukativno-volonterski kamp Let’s Connect koji se održava od 4. do 13. srpnja na Učki

Park Prirode Učka i udruga Biom nastavljaju s aktivnostima obnove travnjaka te ove godine zajednički na Učki organiziraju kamp obnove travnjaka pod nazivom „Let’s Connect“ od 4. do 13. srpnja. Kamp na Učki ove se godine održava u sklopu projekta DinAlpConnect (Transboundary ecological connectivity of Alps and Dinaric Mountains), na lokaciji Podmaj.

Krški travnjaci na području Parka prirode Učka stanište su brojnih vrsta ptica, leptira, gmazova… No, ograničavanjem i sprečavanjem prirodnih požara te napuštanjem tradicionalnog stočarstva ova dragocjena staništa postupno se pretvaraju u šikare i šume. Misija volonterskih kampova je izravnim konzervacijskim akcijama obnoviti ova staništa i očuvati njihovu bioraznolikost.

Organizatori kampa traže volontere zainteresirane za stjecanje praktičnih znanja u restauraciji travnjaka u sklopu edukativno-volonterskog kampa na području Parka prirode Učka. Trajanje kampa je 10 dana, a volonteri se mogu priključiti kampu bilo na nekoliko dana, bilo tijekom cijelog trajanja kampa.

„Aktivnostima na kampu nadamo se podići svijest o tome da smo svi mi odgovorni za područje u kojem živimo, a sve to kroz timski rad i doprinos pozitivnim promjenama u prirodi“, kaže Marina Grgić, stručna suradnica za zaštitu prirode u udruzi Biom.

Sudjelovanje u kampu je besplatno. Svim sudionicima su osigurani smještaj, hrana, prijevoz po terenu, te potrebni alati i oprema za rad. Osim izravnih konzervacijskih aktivnosti tijekom kojih će se uz pomoć ručnih alata uklanjati drvenasta vegetacija, bit će organizirana različita edukativna predavanja i izleti za sudionike, koje očekuje ugodno multikulturalno druženje u prirodi, odmor od tehnologije i gradske vreve, nova poznanstva te stjecanje znanja o zaštiti prirode i prirodnim bogatstvima Učke! Sudionici će imati priliku upoznati Biomov entuzijastični tim, koji osim zaposlenika čine i marljivi dugoročni volonteri te strani volonteri Europskih snaga solidarnosti.

Rok za prijavu je 19. lipnja, broj sudionika je ograničen, a sudionike kampa izabrat ćemo na temelju motivacije prijavljenih.

Svi koji se žele priključiti, mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca.

Vidimo se na Učki!

 

O Udruzi BIOM:

Udruga Biom jedna je od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj i predstavnik BirdLifea u Hrvatskoj. Misija udruge je očuvanje bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i društva. Bavi se zaštitom divljih ptica te drugih vrsta i staništa, borbom protiv krivolova i drugih opasnosti za živi svijet, okuplja zaljubljenike u prirodu, organizira volontiranja, educira djecu, mlade i odrasle, provodi istraživanja te zagovara promjene koje pozitivno utječu na živi svijet. Svojim aktivnostima nastoji popularizirati znanost i širiti svijest o važnosti individualnog doprinosa očuvanju prirode. Više na www.biom.hr.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email