NEWS
Best of Poreč

Poziv roditeljima – su/financiranje kupnje udžbenika

15.07.2016. 20:01; ; Početna / Obavijesti / Poziv roditeljima – su/financiranje kupnje udžbenika

U Proračunu Grada Poreča-Parenzo za ovu godinu planirana su sredstva u iznosu od 100.000,00 kuna za su/financiranje kupnje udžbenika učenicima osnovnih škola za školsku 2016./2017. godinu.

Pravo na su/financiranje ostvaruju: samohrani roditelji, jednoroditeljske obitelji, obitelji u kojima su djeca – učenici osobe s invaliditetom od 80-100%, svi u 100%-nom iznosu, a obitelji s troje i više djece u 50 %-nom iznosu.

Da bi ostvarili pravo na su/financiranje troškova kupnje udžbenika:

1.      učenici moraju biti polaznici osnovnih škola na području Grada Poreča-Parenzo i susjednih Općina: Kaštelir-Labinci, Višnjana, Vižinade, Sv. Lovreča i Vrsara,

2.      roditelji, učenici i članovi obitelji moraju imati  prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo,

3.      jednoroditeljske obitelji i obitelji s troje i više djece moraju ispunjavati uvjet prihoda.

Uvjet prihoda ispunjavaju obitelji čiji prihod po članu domaćinstva ne prelazi iznos od 2.300,00 kuna. U prihode se uračunavaju sva sredstva koja obitelj ostvari po osnovi rada, mirovine, prihoda od imovine ili prihoda i naknada po drugim osnovama. U prihode jednoroditeljskih obitelji ne uračunavaju se sredstva ostvarena po osnovi uzdržavanja djece (alimentacija).

Naknade za su/financiranje troškova kupnje udžbenika isplaćivat će se roditeljima učenika na njihove transakcijske račune, nakon provedenog postupka utvrđivanja ispunjavanja uvjeta za su/financiranje troškova kupnje udžbenika.

Pozivaju se roditelji učenika koji ispunjavaju gore navedene uvjete da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na su/financiranje troškova kupnje udžbenika u Prijamnu kancelariju Grada Poreča-Parenzo (pisarnicu) na adresi Obala maršala Tita 5, osobno ili putem pošte, do početka školske 2016./2017. godine.

Informacije se mogu dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu na adresi Obala maršala Tita 5, kod službenice Manuele Krepčić (ured broj 8), telefon 451 099.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani